Wpis z mikrobloga

Bardzo proszę o pomoc w nagłośnieniu sprawy z #komputronik bo to co ten sklep robi jest niedopuszczalne. Wysłałem na gwarancję kartę graficzną RTX 4080 od Asusa. W dniu zakupu karta kosztowała ponad 8 tysięcy zł. Karta zaczęła pracować niestabilnie w programach typu Premier Pro po około 1-1,5h, oraz po podobnym czasie crashowała mi bardziej wymagające gry z błędem GPU. Test OCCT wykazał błąd sektora VRAM (screen). Wysłałem kartę do komputronika razem z dokumentacją i opisem, oni wysłali do Asusa. Mija 3 tygodnie a ja dostaje maila od DHL, że jedzie do mnie paczka. Żadnego innego maila nie miałem, że odmowa, że cokolwiek. Dzwonię na infolinię i dowiaduje sie, że serwis nie wykrył żadnego błędu i odsyłają do mnie kartę. Napisałem maila z rządaniem ponowniego sprawdzenia, ponieważ karta jest uszkodzona a serwis Asusa podszedł do sprawy nierzetelnie, po czym Pan Miłosz odpisuje mi w ten sposób

"Szanowny Panie.

W przypadku reklamacji gwarancyjnych, korzystamy z usług diagnostycznych oraz naprawczych serwisów producentów. Tak też było w tym przypadku, jeśli Asus wydał decyzję, iż karta jest sprawna, nie mamy podstaw do podważenia tej opinii./

Decyzja Spółki jest tożsama z decyzją serwisu producenta."

i teraz cmoknij nas pan w pompę. Zostaję z uszkodzoną kartą, pomimo że jest ona na gwarancji, sklep umywa ręce, serwis umywa ręce, czyli podejście do konsumenta w Polsce. Ostatni raz robię u nich zakupy. Macie pomysł jak to dalej rozwiązać?

#komputery #pcmasterrace #wykopefekt #nvidia #kartygraficzne #rtx #rtx4080 #it #informatyka
koronawirus - Bardzo proszę o pomoc w nagłośnieniu sprawy z #komputronik bo to co ten...

źródło: occt

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Fiodooor:
Tak bym zrobił, jednak na stronie internetowej asusa widnieje taka wiadomość

Uprzejmie informujemy, że nie prowadzimy ani infolinii, ani serwisu door-to-door dla użytkowników końcowych dla płyt głównych i kart graficznych. Prosimy o kontakt ze swoim sprzedawcą w celu otrzymania pomocy technicznej.

Czyli na komputroniku spoczywa właściwy proces gwarancyjny z Asusem
  • Odpowiedz
@Fiodooor: takie czasy że trzeba pytać zanim się kupi a nie jak już się zepsuje. Jest Reddit, jest Wykop, są grupki tematyczne nawet na takim zapierdzianym fejsie. Autystów nie brakuje, śledzą rynek na bieżąco i mogą podpowiedzieć czego unikać.

Sam jak np. zmieniałem całą platformę (CPU, mobo, RAM) w marcu i wybierałem płytę od razu wiedziałem żeby Asusa i ASRocka nawet kijem nie tykać. Tyle że ja o tym czytam
  • Odpowiedz