Aktywne Wpisy

Francesco123 +106
Koorwa, rzuciłem luźną robotę w korporacji bo były 3 zmiany, zero stresu kon zwalony itd każdy wie o co chodzi, naczytałem sie k---a głupot że tak nie wolnoo, trzeba być ambitnym, nie można cale zycie siedziec w jednej firmie... i co? K---a poszedlem do prywaciorza bo jedna zmiana xD i jak myślicie jak jest? Jest k---a p--------e, c-----a umowa na zasadzie zarobisz jak bedzie premia uznaniowa a na papierku minimalna, kamer od

smutny_czlowiek +244
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

A dla osób nieuzależnionych to też bez znaczenia: tak długo, jak opiera się na danych, wszystko jest ok. Oczywiście: to przez swoją historię jest tak
Ocenianie wszystkich swoją miarą i zakładanie, że każdy kto dotyka cukru i nie
Jak się coś próbuje zbanować w 100% to efekt może być przeciwny do zamierzonego
Mówienie że każda dawka alkoholu jest tak samo zła, to niedaleko od krytykowania otyłości (co jest ogólnie dobre) mówiąc że 30kg otyłości jest tak samo złe jak
No właśnie. A napisałeś że W KAŻDEJ ilości może nas zabić. Więc tylko chciałem wyjaśnić, że to bzdura ortodoksyjna
trzeba o tym wiedzieć, że uzależnienie to nie jest wybór, nie da się go kontrolować a ty nie masz wpływu na to czy się uzalenzsz czy nie, do tego może się pojawić po latach i nabierać tempa którego się
@In_thrust_we_trust nie jest to bzdura, bo żaden człowiek nie żyje w izolacji od kancerogennych czynników. Acetaldehyd uszkadza DNA, etanol nasila działanie innych rakotwórczych czynników i uszkadza błonę śluzową. Poza tym osoba z mutacją genów odpowiedzialnych za metabolizm etanolu może mieć większego pecha. Szansa na to, że samo 5 g etanolu będzie bezpośrednio
Ale zanim ją kupiłem, wysłuchałem 3 podkasty z nim jako gościem i stwierdziłem, że chłop się zna na tym, co mówi
w sumie to jest zarąbista praca. mówisz: musisz przyjść do mnie na lekcje niepicia bo chlejesz piwsko, jesteś alkoholikiem degeneratem i masz udar, no i szluz - kolejny klient.
Oczywiście że jest to bzdura. Mamy tu sytuację zero-jedynkową. Albo każda ilość jest potencjalnie zabójcza, albo nie.
Jak wiemy, 5 ml zabójcze nie jest, a więc pisanie o zabójczej każdej ilość jest bzdurą populistyczną i zorientowaną na emocjonalny odbiór czytelnika
Czy każda dawka promieniowania jonizującego jest potencjalnie zabójcza?