Wpis z mikrobloga

U was też ludzie w robocie nie potrafią się powstrzymać od jedzenia mięsa w piątek na obiad?

Co trzeba mieć w głowie aby nie być w stanie w ten jeden dzień w tygodniu odpuścić?
#pracbaza #korposwiat
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@EissIckedouw: no no, islam przyjdzie bo Arecki w piątek mięso zjadł, a za przeklinanie to do piekła wszyscy trafimy, jak by języki na przestrzeni lat się nie zmieniały. Pewnie ludzie co czasu i kalendarza nie posiadali, też w piątki pościli
  • Odpowiedz
@Rad-X: akurat ten piątkowy post ma sporo sensu, mówię to jako osoba która ma gdzies religię

Bo ktoś pod przykrywką postu przemyca tutaj ważną lekcje, jedzenie mięsa codziennie nie jest zdrowe, a warzywa i ryby warto jeść, chociaż ten jeden dzień w tygodniu
  • Odpowiedz
@Rad-X: ja jem śledzie z czosnkiem codziennie i gotowane jajka. wszyscy mnie za to kochają, a do tego nie muszę się martwić o piątkowy mięsny celibat ()
  • Odpowiedz
@Rad-X: Ortodoksi mają najfajniejszą symbolikę postu. Prawie 50 dni bez miesa, nabialu, jaj i ryb sprawia, ze w okresie smierci Chrystusa sam czujesz sie jak z krzyza zdjety, a na jego zmartwychwstanie impreza i wyzerka full wypas. Majac na uwadze to, ze ludzie maja jakas wewnetrzna potrzebe dopisywania sobie znaczenia do rzeczy, ktore niekoniecznie maja jakiekolwiek znaczenie ma to sens. Ja akurat jestem na przeciwnym biegunie, ale mniej wiecej to
klamkaodokna - @Rad-X: Ortodoksi mają najfajniejszą symbolikę postu. Prawie 50 dni be...

źródło: FlZPQYcWIAA5Id9

Pobierz
  • Odpowiedz