Wpis z mikrobloga

a na wsi to nie masz filharmonii

@Mariusz_Datecki: nie masz też lekarzy specjalistów, sklepów z ubraniami czy rtv, szkół w których możesz wybierać do której iść i tysięcy innych rzeczy które sprawiają, że ludzie chcą mieszkać w mieście.
  • Odpowiedz
  • 0
@QHiN: bzdura, trochę się zmieniło jeśli i to chodzi. Mało kto ma już kopciucha. W mieście za to wdychasz cały rok spalinami
  • Odpowiedz
@pwone: no te szkoły to akurat fakt, ale reszta to kompletna bzdura, większości ludzi mieszkających w miastach dotarcie do Lidla czy Mediaexpert zajmie więcej czasu niż mi, mam je dosłownie w sąsiedniej wiosce.
Zaraz obok kilka sklepów z ciuchami, ale w tych akurat też nie kupuje bo mi nie pasują.
Wiesz co robie? Wsiadam w samochód i w 40 minut jestem we Wrocławiu, te dwa razy do roku kiedy potrzebuje
  • Odpowiedz
@ryoku88: oj tak, bo mam za dużo czasu i uwielbiam latem kosić trawę, jesienią zgarniać liście, zimą odśnieżać. Dodatkowo super jest ten gazowy grzejnik na wodę, czekam 5 minut pod prysznicem aż się woda nagrzeje, potem temperatura wody sobie faluje, raz jest za gorąca, raz za zimna. Ogrzewanie? Uwielbiam wstać o 5 rano żeby dorzucić węgla do pieca (o ile nie zgasł, bo wtedy muszę rozpalać od nowa). Ujadanie psów
  • Odpowiedz
@ryoku88: Ja mieszkam na wsi zamienię się za to ze zdjęcia. Z zalet wsi to tak: nie ma pracy w okolicy 30km, nie ma dojazdu i musisz mieć prawko b + auto które sam naprawiasz bo w okolicy 30km nie ma mechanika, somsiad patus wali discopolo jak wraca z kopalni na cały regulator, jak nie chodzisz do kościoła to nikt dzień dobry nie mówi tylko plują na chodnik jak przechodzisz,
  • Odpowiedz
@Szczur_w_Koronie:

Ja mieszkam na wsi zamienię się za to ze zdjęcia. Z zalet wsi to tak: nie ma pracy w okolicy 30km, nie ma dojazdu, somsiad patus wali discopolo jak wraca z kopalni na cały regulator, dzieci biegają samopas i musisz mieć ogrodzenie + pies bo ci wyniosą nawet miotłę, a w nocy ich tatuś alkoholik przyjdzie i ukradnie szpadel. Jak zawału dostaniesz to zgon bo karetka jedzie godzine, albo
  • Odpowiedz