Aktywne Wpisy

KingaM +2
Ej, a kiedy myjecie tyłek, to jak głęboko wsuwacie (namydlony) palec? Pytanie do facetów, ofc. #pytaniedoeksperta

heheszek +220
Mój dziadek był piekarzem.
Zacząl robotę jak miał 17 lat i przepracował w jednym zakładzie do emerytury.
Dla mnie p------e, ale jak o tym myślę to w miejscu gdzie żył miał do wyboru jeszcze tylko mleczarnię.
Sam
Zacząl robotę jak miał 17 lat i przepracował w jednym zakładzie do emerytury.
Dla mnie p------e, ale jak o tym myślę to w miejscu gdzie żył miał do wyboru jeszcze tylko mleczarnię.
Sam
źródło: temp_file3526262762375595097
Pobierz

No to pracodawcy powiedzieli "nie chcecie pracować to was nie zatrudnimy"
A teraz młodzi na Reddicie, Tiktoku i X płaczą, że nie mogą znaleźć żadnej pracy XD
#praca #pracbaza #polska #bekazlewactwa #korposwiat
źródło: genz
Pobierz@Obiboq: Chryste panie ʕ•ᴥ•ʔ
@GomiGomi: Jakiś czas temu kumpel mi napisał, że do jego zakładu pracy przyjęli grupkę Wietnamczyków, powiedziałem że żeby się nie zdziwił jak ich wyjebią za jakiś czas XD Po 2 tygodniach mówił że to są mali niscy kolesie, idzie ich z dziećmi pomylić z daleka, ale zapierdzielają tak że wyrabiają prawie 2x
XD
źródło: temp_file6969820820915856987
Pobierz@GomiGomi: A jednak mamy bardzo niskie bezrobocie. Jak to się ma do tego zalewu Pakistańczyków i Uzbeków?
Jeszcze trochę nas trzyma w grze demografia, ale do 2028-30 mogę się założyć, że będzie dwucyfrowe bezrobocie rejestrowane.
@GomiGomi: ale jak?
@MalowanyPtak: bo haerówy zatrudniają żeby zatrudniać a nie zatrudnić. Widocznie potrafią się lepiej zakręcić niż pracownicy, którzy na swoich barkach utrzymują firmę ¯\(ツ)/¯
Co spowoduje bezrobocie:
- rosnące koszty pracy —> dalszy outsourcing pracy białych kołnierzyków do Indii, Filipin itd.
- j.w. + najwyższe w Europie ceny energii wypchną montownie/fabryki smrodu poza Polskę;
- powyższe przyspieszy katastrofalna kondycja niemieckiej gospodarki i europejskiego