Wpis z mikrobloga

Nic tak nie cieszy jak bol d--y wysoko funkcjonujących alkoholików, ze ktoś im zakazuje kupienia flaszki po 22. A patrząc na to ze większość żabek zamyka sie o 23 to jest dosłownie zabranie im jednej godziny z dnia kiedy tego alkoholu nie będą mogli kupić.
A kwik taki jakby ich na dożywocie skazywali. Wolność upada Proszę Państwa. Komunizm wraca i zamordyzm bo przez godzine zakażą sprzedawania trucizny na mieście.
Ale się wiją, ale skaczą, a żadnemu z nich przecież nie zależy na piciu. On chce mieć taką możliwość. Na nieoczekiwaną ewentualność jak gdyby go o 22:01 odwiedzili przyjaciele z niezapowiedzianą wizytą a jemu akurat skończyło się wino w barku.
On chce być na takie ewentualności przygotowany w wolnym kraju.
Piekarni czy mięsnego nie musi mieć o tej porze otwartej ale monopolowy otwarty do późna taak, czemu nie. Ale on nie ma problemu z piciem, on tylko o wolność ludzi walczy.

#a-----l #alkoholizm
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Festiwal_Panczy:

Przecież takie posty wstawiają frustraci bez przyjaciół, którzy nigdy w życiu nie dostali zaproszenia na piwko.

nie wiem kto dokładnie, ale z pewnością wokół walki z alkoholizmem kręci się masa osób która sama powinna przejść terapię.
  • Odpowiedz
Pójdźmy o krok dalej i rejestrujmy ile zużywasz papieru do d--y i pozwoliłbym tylko na jedną rolkę w miesiącu na osobę, zeby ratować drzewa.

@Bardzo_fajny_kolega: Debilny argument, ale w sumie to że porównujesz artykuły podstawowej potrzeby do kupowania alkoholu bardzo dużo mówi o tobie.
  • Odpowiedz
@zielonzielon każdemu któremu marzy sie powrót komuny powinni karać i tępić takie zagrywki już w zalążku. Idąc waszymi tokiem myślenia to papier toaletowy powinien byc wydzielany z przydziału przez partię, bo mozesz nim źle zarządzać. Jak obsrasz się po fast foodach to idz sobie dupe wodą z kałuży przemyj. Mowmy stanowcze nie Fast foodom dla grubasów, bo przez nich ginie wiele drzew.
W nocy tez powinny byc zamknięte wszystkie stacje paliw,
  • Odpowiedz
@enten: Fajnie, że cały swój rage post ustawiłeś pod tezę, że żule się pultają o godzinę do zamknięcia żabki xDDD C--j, że są stacje 24h, c--j, że są sklepy 24/7 xDDD
  • Odpowiedz
  • 0
@le1t00: A bez c---a nie dałoby się tego powiedzieć czy nienawiść i a-----l już Ci tak przeżarły neurony że potrzebujesz takich przerywników aby przetworzyć kolejne słowa?
  • Odpowiedz
Nic tak nie cieszy jak bol d--y wysoko funkcjonujących alkoholików

@enten: widać, że nie wiesz o co chodzi, wysokofunkconujący alkoholik ma wszystko ogarnięte, dobrze zaopatrzony barek, niczego mu nie brakuje i może się upadlać dowolnie kiedy tylko mu się podoba
  • Odpowiedz
Krzywda się komuś dzieje, że chcę czasem na wakacjach wypić wieczorem lampkę wina?

@kuchenekgazowy: przez takie słowa jak "piwko", "krzywda się dzieje że sobie człowiek wypije lampkę wina", "szocik" to trucizna jaką jest a-----l wydaje się taka nieszkodliwa ( ͡° ͜ʖ ͡°) heroinkę która jest na tym samym poziomie szkodliwości też sobie walniesz wieczorkiem do telewizorka?
  • Odpowiedz
@xiv7: Nie bardzo wiem czemu do mnie piszesz, skoro napisałem że nie mam nic przeciwko ograniczeniu sprzedaży alkoholu. Tradycję natomiast mam głęboko w dupie, więc tutaj też nie wiem jaki nastąpił proces myślowy u ciebie.
  • Odpowiedz