Wpis z mikrobloga

@KRZYSZTOF_DZONG_UN: Mirku dzisiaj przeglądając Tik Toka, trafiłem na niego.. Tego nie da się słuchać, a na dodatek ma ogromną widownię, która mu wtóruje, że dobrze gada i inni chcą go uciszyć. Choroszcz to mało dla nich...
  • Odpowiedz
ale może weźmiemy tę dyskusję na wyższy poziom i pochylimy się na konkretnym cytacie? Czy będziemy sobie gadać, że nie pasuje mi ten i tamten? Słuchałem Dzikiego Trenera i właściwie nie użył mocnych stwierdzeń jak #ruskieonuce. Więc o co chodzi, bo nie mam zamiaru oglądać każdego filmu

@KolejnyAnonimowy:
To prawda. Nie użył mocnych stwierdzeń. Zamiast tego typowe: "Nie mówię, że to Ukraińcy, ale ..."być może KTOŚ próbuje
  • Odpowiedz
@xMaro: Kiedyś idiota był idiotą. Dzisiaj idiota zakłada konto na facebooku i łączy się z innymi idiotami, którzy potwierdzają jego wersję i tak zamykamy się w bańkach zapominając o tym, żeby nasze "prawdy" konfrontować z innymi ludźmi (najlepiej mądrzejszymi) z poza naszej bańki.

Wyznania religijne nie bez powodu przetrwały tyle lat, bo zamykały ludzi w takich bańkach wyznaniowych gdzie była głoszona jedyna słuszna "prawda" a ci co ją kwestionowali byli
  • Odpowiedz
@KRZYSZTOF_DZONG_UN ciesze sie, ze jestem na twkim etapie zycia, ze nawet nie mam pojecia kto to jest i jakie poglady glosi. Niemniej jednak, twarz raczej nieskalana inteligencja, wiec wielkiego "wow" bym sie po typie nie spodziewal xD
  • Odpowiedz
@thomcios: Bo fakty przywołuje tylko tam, gdzie to pasuje mu do ogólnej narracji. Drony mogły być rosyjskie bo: 1. To państwo które nam co chwile grozi apokalipsą nuklearną 2. Państwo które co chwile straszy nas inwazją 3. Państwo które od lat prowadzi agresywną politykę 4. Państwo które prowokuje i strzela rakietami i dronami gdzie popadnie. Natomiat wśród wszystkich argumentów, Dziki przywołał tylko 1, dla którego drony MOGŁY być ukraińskie, czyli
  • Odpowiedz
@BratJuzew: dzięki za doprecyzowanie, ale nie powiedział tego.
Powiedział, że Zełeński powiedział, że oprócz tych dronow które Rosja skierowała na Ukrainę były takie które były skierowane bezpośrednio do nas. Co oficjalnie jest prawdą, ale gdy to mowil, nie było to wiadome i żeby we wszystko nie wierzyc, bo nawet Zełeński już raz próbował nas wciągnąć w wojnę. Zalecił wstrzymanie się z osadem bo obie wersje - celowy atak/zakłócenie - są
  • Odpowiedz