Wpis z mikrobloga

#perfumy Mireczki jakie macie opinie na temat następujących zapachów?
1. Amouage Jubilation 40
2. Amouage Purpose 50
3. Les Indémodables Vanille Havane
4. Amouage Outlands
5. Orto Parisi Risvelium
6. Sospiro Basso
7. Roja Scandal Parfum Cologne
8. Xerjoff Golden Dallah
Wszystkie niszowe i drogie więc zanim zdecyduję się na jakieś odlewki w przyszłości chciałbym posłuchać co inni tutaj myślą.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@helloWisconsin:
1 - Bardzo fajne
3 - Genialne, jedna z nielicznych pozycji za które jestem gotów zapłacić więcej niż 10 zł/ml
6 - Fajne, ale w stosunku jakość/cena postawiłbym na Terre d'Hermes
8 - Meh, średniak. Nie wart tych pieniędzy

Reszty nie wąchałem, albo nie pamiętam ale Orto Parisi to chemole więc zdziwiłbym się jakby piątka była godna uwagi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@helloWisconsin: 8 średniawka, nie jest aż takim smierdzielem jak Golden Moka ale niezbyt to połączenie, z lekka zalatuje popielniczką ale niektórym myślę że może się spodobać, nie ma niby w składzie ale ja tu czuję trochę cytrusów. Naginając fakty można w pewnym sensie nazwać go takim brudnym Tygarem/L'Immensite
edit: nie, z tym Tygarem to jednak nie do końca, to taki przyprawowiec. nawet okej
  • Odpowiedz
@helloWisconsin:
1. Cięższa wersja oryginału. Trzeba lubić żywice, drewno, dym. Troszkę wymagające
3. Najlepsze moim zdaniem połączenie tytoniu i wanilii. Nie jest tak ciężki jak Amouage ale czuć że to nisza.
6. Rewelacja, zapach bardzo bliski dwukrotnie droższym Isola Blu od Roji. Jak lubisz Tere D’Hermes Parfum to też ci się spodoba.
7. Mój top od Roji. Dużo lepsza jakościowo i kompozycyjnie wersja Eau Sauvage od Diora. Typowy cytrusowy męski
  • Odpowiedz
@anomalia_: 2 zwykły Purpose też niszowy (w gorszym słowa znaczeniu) śmierdziuch to był, ten 50 chyba podobnie, sprawdzałeś 50? czy sobie zgadujesz? ja ostatnio sprawdzałem na powrocie z wakcji z turkey i uważem, że petarda, @Frufruf widzę ma podobne zdanie
  • Odpowiedz