Wpis z mikrobloga

Do systemu Colonia leciało się całkiem sprawnie bo jest coś takiego jak Colonia Highway gdzie między stacjami jest około 300-400 lat świetlnych czyli dla mojego Asp Explorera jakieś 18-20 skoków (mam maksymalny zasięg 26 lat świetlnych). Teraz opuściłem system Colonia, po drodze poleciałem do Deriso gdzie inżynier wymaksował mi power distributor a także odwiedziłem system Kopernik ale nic ciekawego tam nie było, a mógłby być piernik jako unikalny towar tak jak stacja Jaques w Colonii ma swój unikalny destylat. Teraz zmierzam w kierunku centrum galaktyki ale tu nie ma żadnego szlaku i tak na prawdę do samego centrum nie ma właściwie żadnych systemów zamieszkałych. Posiłkuję się mapą edastro.com/galmap gdzie można podejrzeć pozycje Fleet Carriers (po polsku to się chyba tłumaczy jako lotniskowce ale w kontekście kosmicznym to według mnie nie brzmi prawidłowo) ale one się przemieszczają i ciężko je odnaleźć. Może się okazać że po tych 80 skokach nie trafię do systemu zamieszkałego (gdzie w razie czego można dokonać napraw i sprzedać dane eksobiologiczne) i trzeba będzie całą podróż do centrum zrobić bez międzylądowania. Oh well...

#elitedangerous
meloman - Do systemu Colonia leciało się całkiem sprawnie bo jest coś takiego jak Col...

źródło: Screenshot_0027

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@hal0: Kiedyś cośtam próbowałem nawet byłem w tym systemie w pętli barnarda gdzie się zdobywało plany guardianów czy coś ale jakoś nie chciało mi się grindować żeby zdobyć materiały na modyfikację. Może jak wrócę do bąbla...
  • Odpowiedz
ja mam skok 80Ly i marudze ze malo :) ale kiedys tez tak smigalem jak Ty i bylo super :) z 26Ly do wielu miejsc nie dolecisz...ja na neutronie wyciagam ponad 320 Ly w jedna strone - juz sie mozna jakos przemieszczac - co do zbierania danych exo itd i sprzedawania gdzie popadnie to nie warto tego robic na FC - czesto jest tam dosc spory "podatek" od tego - 600 mln
  • Odpowiedz
  • 0
@LegendPolski: zasięg spoko, jaki to statek i co robiłeś żeby tak wymaksować zasięg? Chciałbym mieć kiedyś w swojej flocie jakiś statek z dużym zasięgiem ale zniechęca mnie grind, latanie po inżynierach itp. Zdarzyło mi się że moim Asp Explorerem zaciąłem się w drodze powrotnej z jakiejś mgławicy i musiałem nadrabiać dużo drogi. Dane exo zawsze sprzedaję w Vista Genomics, w sumie to nie wiedziałem że można je sprzedać na Fleet
  • Odpowiedz
@meloman: moj statek to Mandarynka - plus troche modyfikacji i juz sie lepiej skacze

i nie kazdy FC bedzie mial vista genomics - wszystko zalezy od tego czy ktos zainstaluje go na swoim FC
ja na swoim mam - bo sam tam sprzedaje :)
LegendPolski - @meloman: moj statek to Mandarynka - plus troche modyfikacji i juz sie...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@hal0: dopiero teraz do mnie dotarło 26 lat na taką przejażdżkę brzmi jak wyzwanie:)
A jeśli to nie wyzwanie to rzeczywiście skocz do inżynierów ci od napędów to z tego co pamiętam są na początku, najszybciej ich odblokujesz.
  • Odpowiedz