@dorodny_kebab bezpieczniki to tu sa topikowe ale i tak ja tam wszędzie pręty wbiłem, dla pewnosci zeby zwiekszyc ich wytrzymalosc, teraz jakies gowna robia co od razu sie palą ehhh
@SmokStarodawny ech. Jak już masz takie duże Vago to zrób przerwę po jednym oczku bo będziesz miał zakłócenia. Podstawy elektryki się kłaniają. Tak to jest jak się za robotę zabierają młodzieniaszki.
@Twiix: a co jest złego w zVagowaniu przewodu który się np przeciął xD od lat tak robie i sam mam nawet 2 takie przewody w ścianie bo mi kabla zabrakło i musiałem dorabiać
@SmokStarodawny @CheSlaw przewód obustronnie zwarty w celu zwiększenia bezpieczeństwa podczas wykonywanych prac związanych z uszkodzeniem lub modernizacja danego odcinka przewodu. Lepiej jak by był obustronnie uziemiony ale zwarty też może być ( ͡°ʖ̯͡°)
@SuicideLeopard: no nie wiem, odnosiłem się do postu w którym masz wsadzone 3 różne kable w jedno Vago. No to nie ma prawa działać. Mój były szef podobnie, wsadził nie 3 a 6 kabelków w jedno vago. 6 kabelków z 2 końców przerwanego przewodu jakiegoś narzędzia pracy. No to nie ma prawa działać. Myślę ze wytłumaczyłem dosyć jasno. Jakbyś jeszcze chciał żebym cos wyjaśnił to daj znać
Nigdy nie robilem w elektryce ale to jest dziecinnie proste łączyć po 3 kabelki XDD
Darmowe pieniądze haha
#elektryka #pracbaza #praca
źródło: temp_file48603589523605980
Pobierz( ͡° ͜ʖ ͡°) #pdk
Komentarz usunięty przez autora
przewód obustronnie zwarty w celu zwiększenia bezpieczeństwa podczas wykonywanych prac związanych z uszkodzeniem lub modernizacja danego odcinka przewodu.
Lepiej jak by był obustronnie uziemiony ale zwarty też może być ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: 1000040072
Pobierz