Wpis z mikrobloga

ten #bambulab #makerworld jest upośledzony jakiś, tam pracują chyba skośnoocy moderatorzy, którzy nawet do wykopu się nie dostali?
Z jednej strony - sypią punktami tak, że ludzie zamieniają na gift-kardy jak na naklejki z biedronki i biorą za to drukarki na potęgę - gdzie opłacalność?

Z drugiej strony - uwalają mi modele, bo wg nich to nie jest mój oryginalny model. I że mam dać zdjęcie prawdziwego wydruku.
Przykładowo:
https://makerworld.com/en/models/1803526-fiber-cable-managment-box

Your print profile "0.2mm layer, 2 walls, 15% infill" under model "fiber cable managment box" has been taken down due to violating the Community Guidelines.

No real print image included

To klikam odwołanie, że co innego jak "real print image" jak to co pokazuje, mam dostarczyć zdjęcie z drukarki podczas drukowania czy co? ODRZUCONE:

We regret to inform you that your appeal has not been approved. The profile was removed because it did not include a complete and clear physical print image.

Please note that the result of the appeal depends on whether there are any violations in the originally uploaded content. If the subsequent materials cannot prove that the originally uploaded print configuration is non - violating, the judgment result will not be affected.

To ensure the accuracy and quality of the print configuration, please ensure that this configuration has passed the print test and upload clear physical print pictures to prove its printability.

(i że mi za to punktów odjęli, to nie muszę wspominać? Nigdy na te "gift cardy" nie nazbieram ;/ )
#druk3d #drukarki3d
hrumque - ten #bambulab #makerworld jest upośledzony jakiś, tam pracują chyba skośnoo...

źródło: IMG_20250917_154305

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hrumque bez kitu. :D rzeczywiście trafiłeś chyba na jakiegoś wypokowego, który tam po godzinach robi.
Ja z samych wydruków i rejtowania dostałem kartę na 40euro. Z modeli to pewnie się sypie grubo.
  • Odpowiedz
  • 1
@hrumque: Po co to drukować? Filament wyjdzie znacznie drożej.

@dktr: bo drukarkę, filament i chwilę czasu - miałem, a to co pokazujesz - trzeba by znaleźć gdzie kupić, kupić, poczekać aż przyjdzie itd. Poza tym - skrzynki Elektro-Plast elegant "teletechniczne" mam (ethernety w domach itp sprawy) a tylko brakowało mi tacki pasujacej do nich. Czy to, co pokazujesz przypasowałoby, czy jeszcze trzeba by coś przerabiać? nie wiem, a
  • Odpowiedz
  • 1
@Grysik: nie, to później kliknąłem - i dołączyło do tego bez problemu, ogólnie "power" ale nie powerbankowe - ale widze ze tam nie weryfikują nic, a losowe rzeczy uwalają by się nazywało że coś robią...
  • Odpowiedz
@hrumque: Jak dla mnie to mają rację, tam nie ma zdjęcia wydruku. Wyraźnie napisali ci, że brakuje czystego i kompletnego zdjęcia wydruku. Nie zamontowane, nie cad tylko sam wydruk. Połóż wydrukowany element na jakimś czystym tle, raczej ciemnym w tym wypadku, zrób fotkę i ustaw jako główną, powinno pomóc.
  • Odpowiedz