Wpis z mikrobloga

@RenkaRenkeMyje W Irlandii wprowadzono prawo dotyczące psów XL Bull:
Od 1 października 2024 r. nowe przepisy będą zabraniać importowania, hodowli, sprzedaży i znajdowania nowych domów dla psów rasy XL Bully, a od 1 lutego 2025 r. posiadanie psa rasy XL Bully bez certyfikatu zwolnienia z obowiązku posiadania takiego psa będzie nielegalne.

Jako krzyżówka ras objętych ograniczeniami, psy typu XL Bully podlegają obecnie istniejącym dodatkowym kontrolom. Oznacza to, że w miejscu publicznym psy te
  • Odpowiedz
popieram zakaz posiadania psów ras agresywnych i chętnie bym się włączył w promocję takiej inicjatywy

@CrazyZdzich: o ile jest dość łatwo zdefiniować "rasę agresywną", to równie łatwo właścicielowi udowodnić, że jego pies to mieszaniec bez rasy. A że wygląda jak pitbull? Przypadek.
  • Odpowiedz
Wieczne szczucie na tym portaliku na kogoś non stop piwniczaki w akcji, kiedys pare lat temu to też myślałem że to fajne miejsce, można sie czegoś dowiedzieć nauczyć albo cos nowego poznać. Ale tagi z zainteresowaniami mają ruch drugorzedny, za to najwiecej zbieraa granie na emocjach i szczucie, jak nie na kierowców, to na deweloperów, albo ostatnio nawet na deweloperów gier, albo że facet buchnął dzieciakowi czapke, teraz znowu że na włascicieli
  • Odpowiedz
@RenkaRenkeMyje: przeprowadziłem się na wioskę gdzie jest akurat dość dużo ścieżek rowerowych i mało chodników czyli są ścieżki pieszo rowerowe. Taaak pieski k---a sobie biegają luzem bez kagańca a właściciel z nosem w swojej własnej dupie (znaczy smartfonie) i nigdy nie wiesz kiedy i który kundel się do ciebie zesra. Gaz przy sobie zawsze, niestety. Utrzeć nosa tym dzbanom z psim gównem w głowie to mój mokry sen. Na pohybel!
  • Odpowiedz