Wpis z mikrobloga

@hyperlink: Mojej matki nikt nie zmusi do dotykowego ekranu i tak siedzi od 13 lat na starym LG z QWERTY, a ja co roku modlę się żeby w końcu jakaś normalna firma wypuściła coś co ma fizyczne QWERTY (z cywilizowanym układem), Androida i kompaktowe rozmiary ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@WillyTrombone: ale serio, skąd takie parcie na fizyczne klawisze w telefonie? Ideę małego Sufrace rozumiem, tutaj potrzebuje pomocy w wyjaśnieniu sensu.

I dalej powiem to samo, jeśli byłby to slidery jak Xperia o której wspomina @DavyX to owszem, jestem w stanie zaakceptować większą grubość na rzecz komfortu pisania np. maila.

Tutaj mam bardzo nieergonomicznie szeroką bryłę, która uniemożliwia (już nie mówię że wygodną) obsługę jedna ręka, w dodatku dzwonić
  • Odpowiedz
@hyperlink: Nie. Może garstka nerdów by to kupiła. Zrób sterowany klawiaturą flip phone, coś w stylu Sharp A207SH to pewnie będzie więcej chętnych, zwłaszcza jak się opakuje w "aaaa japoński". Ale Nokia z T9 w smartfonie?
  • Odpowiedz
Historia jak z iphone mini "każdy chce mały telefon te cegły nie mieszczą się w ręce" po czym po jednej generacji zniknęły bo nikt tego nie brał

@ThinkBackwards: po dwóch generacjach, a jednym z powodów była beznadziejna bateria która nawet dnia nie wytrzymywała
  • Odpowiedz
@hyperlink: wszystkie telefony wygladaja tak samo bo obecna forma to taki troche peak smartfonow
no bo niby co mozesz wymyslic jeszcze zeby bylo uzyteczne oraz nie w------o ceny w kosmos
  • Odpowiedz