Aktywne Wpisy
Dostałem podwyżkę #pracbaza na początku roku i właśnie zdałem sobie sprawę że wejdę w II próg podatkowy, będzie delikatnie powyżej 120k zł w 2025 roku. Na cholerę w takim razie było mi zarabiać więcej skoro teraz będę mieć do wywalenia 32% podatku co daje ponad 40k zł... Mam na to oszczędności, poradzę sobie, ale jestem w opór wkurzony.
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
źródło: temp_file724616512454029400
Pobierz
Lardor +1
Którą skrzynie biegów wolicie?
źródło: temp_file6858820463095919402
Pobierzktórą wolicie
- manualną 20.4% (240)
- automatyczną 79.6% (936)

Co nam potrzebne? Finasteryd oraz minoxidil.
Finasteryd: 1 mg dziennie
Minoxidil: 5mg dziennie wersja oral - kapsułki.
Dzienny koszt kuracji: ok. 1,05 zł (jeden zł 5 groszy)
Jak tego dokonać?
Bardzo prosto:
- Finasteryd: oryginalny (niegeneryczne g---o) Proscar - 28 tabletek 5mg, cena ok. 7,30 zł. 1 tabletke dzielimy gilotynką na 5.
- Minoxidil: kapsułki: lek recepturowy, potrzebujesz na to recepty. Ale jak jesteś ogarnięty to idziesz z tym do lek. 1 kontaktu i Ci przepisuje. 40 kapsułek 5mg, cena ok. 40 zł (*)
(*) z racji tego, iż jest to lek recepturowy apteki mają tzw. ryczałt. Najczęściej to 20 kapsułek. Tym samym, warto wziąć jedynie wielokrotność 20 kapsułek (dla mormonów 40,60 itd.), gdyż wtedy wychodzi najtaniej per kapsułka. Problem jest jedynie z datą przydatności, dlatego też na recepcie najwięcej bierzcie 40 kapsułek. Natomiast lekarz może wypisać X recept które można rozpocząć z innym miesiącem (dla mormonów prosisz o 40 kapsułek od 1 września, od 10 października, od 20 listopada - żeby wypisał recepty).
#lysienie #przeszczepzwykopem #przeszczepwlosow #wypadaniewlosow #minoxidil #dermatolog #finasteryd #trycholog
@Estetykatopodstawa: finasteryd to nie jest cos co poleca sie ot tak na wykopie, bo wystepuja efekty uboczne i trzeba to skonsultowac z lekarzem.
Finasteryd i minoksydil to podstawowy, rekomendowany pierwszy etap leczenia łysienia androgenowego u mężczyzn, o wysokiej skuteczności i dobrej tolerancji, zwłaszcza przy stosowaniu obu leków łącznie.
No ale Ty wiesz lepiej niż międzynarodowa organizacja zdrowia xD
@gregory-mcstevens podobno środki w których jest rozpuszczany minoxidil miejscowy nie nadają się do połykania (chyba glikol propylenowy).
@twardy-zawodnik Przeszczep nie służy to tworzenia fryzury od nowa, tylko uzupełniania ubytków, np zakoli. U większości osób łysienie nie zatrzymuje się na samych zakolach, a na duże ubytki nie
Nie znam się na składach. Słyszałem, że baza miejscowego minoxa niezbyt nadaje się do spożycia doustnego, ale może się mylę.