Wpis z mikrobloga

Czy istnieje na wykopie czy ogolnie w życiu większy cope niz ignorowanie zmian klimatu?

Cope jest tak silny, ze jest to najpoważniejsze zagrozenie dla ludzkości to każdy je ignoruje, bo jest to wygodne i zakłada, ze to problem 'na kiedy indziej dla kogo innego".

No niestety nie xD

Ile razy ten temat jest na wykopie to bardzo wyraznie nakresla glupote i ignorancje użytkownikow tego portalu. Nawet znaleziska o kobietach nie zachecaja tylu debili do komentowania.

It's over.

Polecam film "Dont look up", jestesmy obecnie w 3/4 irl.

#nauka #zmianyklimatu #neuropa #bekazwykopkow #antykapitalizm #antynatalizm
jegertilbake - Czy istnieje na wykopie czy ogolnie w życiu większy cope niz ignorowan...

źródło: comment_1665933006XdV1jsS7kjRv80F7Rx33a0,w800

Pobierz
  • 128
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jegertilbake: typ nieźle odklejony. Już po tym zdaniu:

To coś podobnego do dziury ozonowej co była jak psikalismy się dezodorantami. Też były całe artykuły, badania, ruchy przeciw dezodorantom. Dziś każdy wie że to były bzdury

wiedziałem z kim mamy do czynienia. Ewidentnie edukacja kończyła się na czytaniu tylko nagłówków.
  • Odpowiedz
  • 4
@SalamiAlejkum: No to wszystko jest przecież spójne? Przyszłością martwią sie antynatalisci a nie natalisci, inaczej przeciez ci drudzy nie robiliby dzieci gdybu wyzbyli sie swojej ignorancji.

Robienie dzis dziecka to jak zapraszanie gości do domu w ktorym trwa pożar.
  • Odpowiedz
@jegertilbake: Gdyby to było tak poważne to ludzkość by z tym coś robiła a obecnie jedyne co się dzieje to ośmieszanie tematu papierowymi rurkami, ekologicznym gazem który przestał być ekologiczny po wybuchu wojny, nakładaniem cła na chińskie samochody elektryczne, przenoszeniem produkcji z europy do indii i udawaniem, że to ekologiczne, wygaszaniem elektrowni atomowych w niemczech, zamykanie kopalń po to żeby znowu je otworzyć jednocześnie tworząc nowe na innym kontynecie.

Super
  • Odpowiedz
  • 10
@zonecom: @Latarenko Najwieksze pieniadze sa w nie robieniu nic tylko tego nie widzicie. Miliarderzy buduja bunkry doslownie w Nowej Zelandii czy innych krajach gdzie najdluzej beda warunki dobre do życia i to oni was ruchaja, bo maja realna szansę umrzec przed doswiadczeniem konsekwencji z uwagi na to, że większość jest juz po prostu stara.

Brak zmian dziala na reke elitom a nie biedocie w perspektywie długoterminowej, po prostu wmówili wam
  • Odpowiedz
Macie do wyboru poswiecic sporo komfortu, ale zyskac przetrwanie lub kontynuowac komfort ile da rade kosztem przetrwania.

@jegertilbake: Albo możemy wybrać rozwój a ze zmianami klimatu będziemy walczyć dzięki postępowi technologicznemu który nie będzie ograniczany bzdurnymi regulacjami które kompletnie nic nie wnoszą dla nikogo.
Czy idea jest słuszna? Tak.
Ale ci co walczą o tą idee dobrowolnie pozwalają ją zaśmiecać i ośmieszać tym co wymieniłem
  • Odpowiedz
Cope jest tak silny, ze jest to najpoważniejsze zagrozenie dla ludzkości to każdy je ignoruje, bo jest to wygodne i zakłada, ze to problem 'na kiedy indziej dla kogo innego".

@jegertilbake: to jedno, ale gorsza sprawa, to że ludzie doświadczają i widzą na własne oczy zmiany, a i tak temu zaprzeczają i "racjonalizują" - jakby zawsze klimat wyglądał tak jak teraz. ;D
  • Odpowiedz
  • 3
@Latarenko:

"ze zmianami klimatu będziemy walczyć dzięki postępowi technologicznemu "

To solidny cope. Daj przykłady o jaki postep chodzi. Obecny postep technologiczny to AI, ktore zuzywa mnostwo wody i pradu i nasila zmiany klimatu
  • Odpowiedz
To coś podobnego do dziury ozonowej co była jak psikalismy się dezodorantami. Też były całe artykuły, badania, ruchy przeciw dezodorantom. Dziś każdy wie że to były bzdury

@NowyStaryMirek: oho, debil przeczytal ostatnio tytul artykulu ktory byl na glownej o tym ze dziura ozonowa sie odnawia wiec juz jest ekspertem

niesamowite ze gdy zakazano stosowania zwiazkow ktore powodowaly dziure ozonowa, ta przestala sie powiekszac i zaczela sie regenerowac. ci naukowcy to
  • Odpowiedz
@jegertilbake:
TAK jest problem z klimatem i ociepleniem

NIE walczymy z tym poprawnie.
Trendy jest konsumpcjonizm, gwarancja na 2 lata z brakiem części zamiennych i instrukcji powinno być 5 lat a przez 10 części zamienne i open source fix instrukcje.
SCT to też głupota, jak auta są nowsze mniej trują za 20 lat Polak kupi auto z 2025 które będzie eko. Niech cykl rotacji aut
  • Odpowiedz
  • 2
@NieDlaWykopka: Debil do samej smierci spowodowanej zmianami klimatu nie skojarzy ciagu przyczynowo-skutkowego. Po prostu wiekszosc ludzi jest za glupia do myslenia długoterminowego lub w duzej skali i potrafia co najwyżej zrobic plan co jutro zjesc na obiad i to nie zawsze. Zyjemy wsrod debili, ktorzy ciagna w dol doslownie cały ekosystem skazujac wszystkich na wymarcie xD

Po prostu ludzkosc na obecnym etapie rozwoju ten problem przerasta i warto nadmienic, ze czlowiek
  • Odpowiedz
@jegertilbake: inna sprawa segregowanie śmieci, w mojej bańce malpmkto wierzy że wysypiska to robią.
Każdy zakład powinien zrobić film /live camere i dać qr na koszach.

"Twoje segregowanie ma znaczenie zobacz jak to wygląda od strony wysypiska" i tak filmik jak to działa w każdym wysypisku /sortowni z którego brane są moje śmieci. Wtedy zacznę segregować.
  • Odpowiedz
  • 1
@niebadzogrem: Ok wymieniles zle rozwiazania twoim zdaniem (moim zdaniem tez sa zle, bo to znacznie za malo i za późno).

Wymien teraz rozwiazania, ktore pozwola zatrzymac globalne ocieplenie na poziomie 2"C, ktory juz jest gwarantowany i p--------y, ale pozwala przetrwac.

Czekam.
  • Odpowiedz
@jegertilbake: to samo z piwem i innym szkłem.
1 standard butelki na trunek i elo.
I kaucję mogę zrobić gdzie chce a nie gdzie kupiłem.
Teraz to po prostu w---------m na szkło bo nie chce mi się jechać tam i szukać paragonu.

Inna sprawa to wjechanie na twardo do krajów co w----------a syfbdo rzeki, sankcje jak coś od nich
  • Odpowiedz
@jegertilbake: Cope, Cope, Cope, Cope, Cope, Cope

Podaj tez przykłady poswiecania komfortu

Droższa energia, droższe paliwo, droższe jedzenie, droższe mieszkania, droższa budowa
  • Odpowiedz
  • 3
@niebadzogrem: myslisz w skali 100000x za malej. W------e w segregowanie smieci. Zeby ograniczyć globalny wzrost temperatury to potrzebujemy ograniczyc wydobywanie paliw kopalnianych o 90% 20-30 lat temu.

Teraz musielibysmy sciagnac CO2 ktore juz zostalo wyemitowane co jest niemozliwe lub niewydajne. Tę funkcje pelnilo srodowisko dopoki czlowiek go nie r----------l swoją działalnością.

Przeczytaj raport IPCC, bo ja rozmawiam o planecie a ty jakims smietniku w wypizdowie.

Zoom the fuck out
  • Odpowiedz
Sieć ciepłownicza, sensowne dotacja do ocieplenia/źródła ciepła/ogrzewanie miejskie by ludzie nie pali kopciuchamj.

Jak ktoś ma dziurawy dom i dadzą 20k z 150k na ocieplenie,piec, grzejniki,rury, okna to pozdronze założy gaz, pompę ciepła i da radę spłacić rachunki nplus ten kredyt za ocieplenie.

Duże dopłaty/sieć miejska i kredyt 0% na resztę kwoty.
  • Odpowiedz