Aktywne Wpisy

mirko_anonim +23
✨️ Dlaczego nie mamy dzieci? Refleksje 39-latka Ⓘ
Dlaczego nie macie dzieci? I wiem że tu wiele osób nie ma z kim bo jest samotna ale ludzie którzy są w związkach, czy zadaliście sobie to pytanie? Czy mieliście kiedyś etap że chcieliście dzieci?
Skończyłem 39 lat i nawet jakbym zamienił moją 33 letnią kobietę na 25-29 letnia to na dzieci się nie zdecyduje już chyba, nie chodzi tu o pieniądze, choć nie jestem zamożny
Dlaczego nie macie dzieci? I wiem że tu wiele osób nie ma z kim bo jest samotna ale ludzie którzy są w związkach, czy zadaliście sobie to pytanie? Czy mieliście kiedyś etap że chcieliście dzieci?
Skończyłem 39 lat i nawet jakbym zamienił moją 33 letnią kobietę na 25-29 letnia to na dzieci się nie zdecyduje już chyba, nie chodzi tu o pieniądze, choć nie jestem zamożny

olito +8
Niespełna 3 letnie opony wielosezonowe Vredestein Quatrac PRO. Odpadają lamele po całym obwodzie i szerokości. Tak ma być? Nalatane jakieś 40kkm. #motoryzacja #opony
źródło: temp_file6054963607098590251
Pobierz

Cope jest tak silny, ze jest to najpoważniejsze zagrozenie dla ludzkości to każdy je ignoruje, bo jest to wygodne i zakłada, ze to problem 'na kiedy indziej dla kogo innego".
No niestety nie xD
Ile razy ten temat jest na wykopie to bardzo wyraznie nakresla glupote i ignorancje użytkownikow tego portalu. Nawet znaleziska o kobietach nie zachecaja tylu debili do komentowania.
It's over.
Polecam film "Dont look up", jestesmy obecnie w 3/4 irl.
#nauka #zmianyklimatu #neuropa #bekazwykopkow #antykapitalizm #antynatalizm
źródło: comment_1665933006XdV1jsS7kjRv80F7Rx33a0,w800
Pobierzwiedziałem z kim mamy do czynienia. Ewidentnie edukacja kończyła się na czytaniu tylko nagłówków.
Robienie dzis dziecka to jak zapraszanie gości do domu w ktorym trwa pożar.
Super
Brak zmian dziala na reke elitom a nie biedocie w perspektywie długoterminowej, po prostu wmówili wam
@jegertilbake: Albo możemy wybrać rozwój a ze zmianami klimatu będziemy walczyć dzięki postępowi technologicznemu który nie będzie ograniczany bzdurnymi regulacjami które kompletnie nic nie wnoszą dla nikogo.
Czy idea jest słuszna? Tak.
Ale ci co walczą o tą idee dobrowolnie pozwalają ją zaśmiecać i ośmieszać tym co wymieniłem
I tak, lata w tym roku nie było 😎
@jegertilbake: to jedno, ale gorsza sprawa, to że ludzie doświadczają i widzą na własne oczy zmiany, a i tak temu zaprzeczają i "racjonalizują" - jakby zawsze klimat wyglądał tak jak teraz. ;D
"ze zmianami klimatu będziemy walczyć dzięki postępowi technologicznemu "
To solidny cope. Daj przykłady o jaki postep chodzi. Obecny postep technologiczny to AI, ktore zuzywa mnostwo wody i pradu i nasila zmiany klimatu
@NowyStaryMirek: oho, debil przeczytal ostatnio tytul artykulu ktory byl na glownej o tym ze dziura ozonowa sie odnawia wiec juz jest ekspertem
niesamowite ze gdy zakazano stosowania zwiazkow ktore powodowaly dziure ozonowa, ta przestala sie powiekszac i zaczela sie regenerowac. ci naukowcy to
TAK jest problem z klimatem i ociepleniem
NIE walczymy z tym poprawnie.
Trendy jest konsumpcjonizm, gwarancja na 2 lata z brakiem części zamiennych i instrukcji powinno być 5 lat a przez 10 części zamienne i open source fix instrukcje.
SCT to też głupota, jak auta są nowsze mniej trują za 20 lat Polak kupi auto z 2025 które będzie eko. Niech cykl rotacji aut
Po prostu ludzkosc na obecnym etapie rozwoju ten problem przerasta i warto nadmienic, ze czlowiek
Każdy zakład powinien zrobić film /live camere i dać qr na koszach.
"Twoje segregowanie ma znaczenie zobacz jak to wygląda od strony wysypiska" i tak filmik jak to działa w każdym wysypisku /sortowni z którego brane są moje śmieci. Wtedy zacznę segregować.
Wymien teraz rozwiazania, ktore pozwola zatrzymac globalne ocieplenie na poziomie 2"C, ktory juz jest gwarantowany i p--------y, ale pozwala przetrwac.
Czekam.
1 standard butelki na trunek i elo.
I kaucję mogę zrobić gdzie chce a nie gdzie kupiłem.
Teraz to po prostu w---------m na szkło bo nie chce mi się jechać tam i szukać paragonu.
Inna sprawa to wjechanie na twardo do krajów co w----------a syfbdo rzeki, sankcje jak coś od nich
Droższa energia, droższe paliwo, droższe jedzenie, droższe mieszkania, droższa budowa
Teraz musielibysmy sciagnac CO2 ktore juz zostalo wyemitowane co jest niemozliwe lub niewydajne. Tę funkcje pelnilo srodowisko dopoki czlowiek go nie r----------l swoją działalnością.
Przeczytaj raport IPCC, bo ja rozmawiam o planecie a ty jakims smietniku w wypizdowie.
Zoom the fuck out
Jak ktoś ma dziurawy dom i dadzą 20k z 150k na ocieplenie,piec, grzejniki,rury, okna to pozdronze założy gaz, pompę ciepła i da radę spłacić rachunki nplus ten kredyt za ocieplenie.
Duże dopłaty/sieć miejska i kredyt 0% na resztę kwoty.