Aktywne Wpisy

splinter96 +98
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

HoroLive +18
Wynajmuje mieszkanie ok 3 lata, nagromadziłem tam pełno rzeczy, mam pełno książek, ubrań. Mieszkanie było puste, pokupowałem tam meble, łożko, pralke, lodówke, rolety, karnisze, jakiś dywan. Wszystko praktycznie urządzałem. (wszystko jest moje mam paragony). Właściciel mieszkania ogłosił, że mieszkanie idzie na sprzedaż.
Da się jakoś to zablokować? Co teraz z tymi rzeczami co kupiłem zrobić. Chodzę od rana zdenerwowany nie wiem co robić.
#nieruchomosci #kiciochpyta
Da się jakoś to zablokować? Co teraz z tymi rzeczami co kupiłem zrobić. Chodzę od rana zdenerwowany nie wiem co robić.
#nieruchomosci #kiciochpyta

Syn lat 9 chory w domu, nudzi mu się przeokrutnie więc stary uknuł plan. Ostatnio oglądaliśmy jakiś program na yt o hakerach i włamach do FBI czy innej agencji. Mlody oglądał z wypiekami i wracał do tematu czym jest hackowania, kim jest hacker.
Wrzuciłem krótki prompt najpierw w gpt żeby sprawdzić jak można ugryźć ten temat a już z perplexity lab zrobiłem 10 lekcji jak zostać hakerem.
Z wstępem teoretycznym, instrukcjami krok po kroku jak zbudować program w scratchu do szyfrowania, generowania silnych haseł etc.
Siedział pół dnia nad szyfrem Cezara, a jak skończyłem robotę to jeszcze wymyślił, że zbudujemy własną kopię flappy bird’a.
Skończyliśmy po 20 z gotowymi apkami które wysłał do wszystkich swoich ziomów i całej rodziny. Chodzi dumny z siebie i już planuje co robimy dalej i jakie dodatkowe funkcje można dobudować.
Sam jestem zaskoczony jak łatwo wszedł w scratcha i jak bardzo jest to rozwinięte rozwiązanie. Polecam bardzo mocno, zwykły chat GPT pomoże wam zrobić tutorial budowy dowolnej aplikacji piszcie tylko prompt po angielsku.
#tatacontent #dzieci #30plusclub już prawie #40plusclub xD #scratch
Bardziej mnie martwi jego żywe zainteresowanie komercjalizacją swoich projektów. Obawiam się szybkiego planu na wdrożenie lootboxów i wersji premium xDD
Młody już się nie nabiera na "mystery boxy" "kup 3 żeby dostać 4" itp. Wkręca się z metody pozyskania klienta
nauczył byś syna czegoś pożytecznego ;)
Spokojnie, nauka zamiany wódki w p-----c domową dopiero przed nim