Aktywne Wpisy

MonazoPL +100
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: monazo-promocje-bankowe
Pobierz
thorgoth +185
Tomasz Schuchardt po roli w Domu Dobrym Smarzowskiego spotkał się z ogromną falą hejtu.
Ludzie (w większości kobiety 60+) życzą mu śmierci, zgwałcenia przez osła (!), śmierci dziecka czy dożywotniego kalectwa. Ktoś mu też porysował samochód kluczami gdy był na zakupach.
Jakie deficyty kognitywne trzeba posiadać, żeby nie odróżniać aktora od roli? Rozumiem że żyjemy w banieczkach ale ja nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić takiej osoby. Jak tacy ludzie żyją?
Gdy widzą w
Ludzie (w większości kobiety 60+) życzą mu śmierci, zgwałcenia przez osła (!), śmierci dziecka czy dożywotniego kalectwa. Ktoś mu też porysował samochód kluczami gdy był na zakupach.
Jakie deficyty kognitywne trzeba posiadać, żeby nie odróżniać aktora od roli? Rozumiem że żyjemy w banieczkach ale ja nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić takiej osoby. Jak tacy ludzie żyją?
Gdy widzą w
źródło: 0111427209833992_n
Pobierz

@FufuGirl2030: ano właśnie nie do końca, bo biologicznie reakcją na ból jest tez pobudzenie organizmu do walki/ucieczki poprzez wydzielanie konkretnych substancji.
Dlatego np. niektórzy lubią podduszanie, a wielu byłych narkomanów (zwłaszcza lubujacych się w opiatach) zostaje biegaczami/himalaistami.
Czy ludzie praktykami b--m kompensują sobie deficyty z innych obszarów? Tak, często.
@FufuGirl2030: w b--m nie chodzi tylko o fizyczny ból, to tylko maly puzzelek, część całości.
To tak jakbyś powiedziała że uprawianie sportu jest zaburzeniem bo ludzie biologicznie nie powinni odczuwać satysfakcji z bólu i wyczerpania organizmu.
W fanów B--M którzy gremialnie "znormalnieli" po terapii wierzę tak samo mocno jak w ateistow ktorzy podobno gremialnie nawracają sie na katolicyzm przed śmiercią.
Bzdura
@The_Czop_Show: to raczej endorfiny mają wtedy mocniejsze działanie
Ten ból to był akurat taki pierwszy lepszy. Denny sama wiem.
@FufuGirl2030: wszystkie dwie osoby xD? Nie ma już z tego wyjścia, na pewno nie po jakiejś terapii xD. Przecież to jest taka dawka hormonów, emocji, neuroprzekaźników, że można to zastąpić co najwyżej hardkorowym ćpaniem.
A pytanie związane ze mną jest takie, czy potrzeba uległości psychicznej (sam ból bez tego u mnie nie działa) jest normalna? Czy można to wyleczyć? Czy można to na zawsze wyłączyć? Argumentem biologii już nie rzucę bo już zostało to fajnie wyjaśnione.
Rozmawiałam o tym z moim partnerem i on twierdzi, że to wszystko jest wymysł
@plyty_chodnikowe: harde normictwo wjechało xD oglądanie jakichś gównianych filmów oznaką bycia NPC bez duszy, ja jebię :D
źródło: e20a59072146658b71454662bf287f8a2d8a8b1429ac01f3f29dda865a80634e
PobierzZawsze mam szczery problem z pisaniem czegoś takiego ale jeżeli Twój partner/partnerka uważa, wbrew opinii współczesnej nauki, Twoje preferencje w JAKIEJKOLWIEK dziedzinie za chorobę psychiczną to przemyśl ten związek. Serio. Ja mogę nie lubić pikantnego jedzenia a moja żona może je uwielbiać. To mam jej wmawiać, że jest chora umysłowo bo czerpie satysfakcję z uczucia,