Wpis z mikrobloga

@FufuGirl2030: zakrywanie genitaliów w miejscach publicznych również nie występuje u zwierząt. Są sfery życia w których nie ma sensu porównywać nas do innych zwierząt ze względu na naszą samoświadomość. Ból i zmęczenie są często towarzyszem ludzkich aktywności jak sport, wędrowanie itd. Czerpiemy satysfakcję z bólu w kontrolowanych warunkach. Mamy przecież jeszcze wyższe poziomy komplikacji życia intymnego. Czasem źródłem satysfakcji jest wspólne łamanie tabu, czyli czegoś co w ogóle w naturze
  • Odpowiedz
tylko biologicznie człowiek nie powinien odczuwać satysfakcji z bólu.

@FufuGirl2030: ano właśnie nie do końca, bo biologicznie reakcją na ból jest tez pobudzenie organizmu do walki/ucieczki poprzez wydzielanie konkretnych substancji.

Dlatego np. niektórzy lubią podduszanie, a wielu byłych narkomanów (zwłaszcza lubujacych się w opiatach) zostaje biegaczami/himalaistami.
  • Odpowiedz
tylko biologicznie człowiek nie powinien odczuwać satysfakcji z bólu.

@FufuGirl2030: w b--m nie chodzi tylko o fizyczny ból, to tylko maly puzzelek, część całości.
To tak jakbyś powiedziała że uprawianie sportu jest zaburzeniem bo ludzie biologicznie nie powinni odczuwać satysfakcji z bólu i wyczerpania organizmu.

W fanów B--M którzy gremialnie "znormalnieli" po terapii wierzę tak samo mocno jak w ateistow ktorzy podobno gremialnie nawracają sie na katolicyzm przed śmiercią.
Bzdura
  • Odpowiedz
Wszyscy oni poszli na terapię i znormalnieli. A siedzieli w tym długi czas.

@FufuGirl2030: wszystkie dwie osoby xD? Nie ma już z tego wyjścia, na pewno nie po jakiejś terapii xD. Przecież to jest taka dawka hormonów, emocji, neuroprzekaźników, że można to zastąpić co najwyżej hardkorowym ćpaniem.
  • Odpowiedz
  • 0
@zdrajczyciel: nie myślałam że tutaj będzie ktoś ogarniający szerzej dominacje/uległość, dlatego rzuciłam pierwszym lepszym.
A pytanie związane ze mną jest takie, czy potrzeba uległości psychicznej (sam ból bez tego u mnie nie działa) jest normalna? Czy można to wyleczyć? Czy można to na zawsze wyłączyć? Argumentem biologii już nie rzucę bo już zostało to fajnie wyjaśnione.
Rozmawiałam o tym z moim partnerem i on twierdzi, że to wszystko jest wymysł
  • Odpowiedz
tak, ludzie których jara ból i którzy racjonalizują cierpienie innych lub są fanami filmów typu piła czy inny hostel to p----------e NPCe bez duszy

@plyty_chodnikowe: harde normictwo wjechało xD oglądanie jakichś gównianych filmów oznaką bycia NPC bez duszy, ja jebię :D
  • Odpowiedz
@FufuGirl2030:

Dla niego to choroba psychiczna, która jak każda inna jest do wyleczenia u psychologa/psychiatry.

Zawsze mam szczery problem z pisaniem czegoś takiego ale jeżeli Twój partner/partnerka uważa, wbrew opinii współczesnej nauki, Twoje preferencje w JAKIEJKOLWIEK dziedzinie za chorobę psychiczną to przemyśl ten związek. Serio. Ja mogę nie lubić pikantnego jedzenia a moja żona może je uwielbiać. To mam jej wmawiać, że jest chora umysłowo bo czerpie satysfakcję z uczucia,
  • Odpowiedz