Wpis z mikrobloga

Co polecacie ograć na #vr w 2025 roku? Albo w co wy gracie?

Quest 3 dotarł. Nauczony doświadczeniami z dwójki od razu dokupiłem strap od BoboVR ale taki z baterią i był to strzał w dziesiątkę. Bałem się że powerbank dosłownie na głowie będzie ciężki, ale tego w ogóle nie czuć, a dokupując dodatkowe baterie można grać w nieskończoność.

Przez większość czasu używam w trybie PCVR po AirLinku lub SteamVR. Jak miałem dwójkę używałem jakiegoś TP-Linka C5/C6 ze śmietnika i potrafił wykorzystać całe pasmo, ale Quest 3 wspiera WiFi 6 więc tym razem kupiłem za grosze używanego AX55 (jeszcze miał niezdjętą folię xD) i leci ~2400mbps czyli prawie dwa razy tyle co na poprzedniku, bez wyczuwalnego laga (tu dedykowany router z czystym pasmem + wpięcie routera po eth do PC to must have).

W BeatSaber jestem już mistrzem.
Widzę że Blade&Sorcery skończyli, grałem to na wczesnej becie.
Biorę się za HL:Alyx.
Ale co dalej? ( ͡º ͜ʖ͡º)

#gry #pcmasterrace #steam #oculus #oculusquest #wirtualnarzeczywistosc
Atreyu - Co polecacie ograć na #vr w 2025 roku? Albo w co wy gracie?

Quest 3 dotarł....

źródło: zzz

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Drom: chciałem napisać że dziadostwo, bo próbowałem na Q2 i było to fajne żeby pobiegać po krzakach ale nie do grania dłużej

Natomiast widzę że przez te 7 lat sporo się podziało jak chodzi o Skyrima VR więc obadam temat. Dzięki
Atreyu - @Drom: chciałem napisać że dziadostwo, bo próbowałem na Q2 i było to fajne ż...
  • Odpowiedz
@Atreyu:

Jak już przy tej grze jesteś to po ograniu jak będziesz miał niedosyt, polecam moda levitation. Nie ma co ukrywać, że lepszej wysokobudżetowej gry z interesującą fabułą już nie uświadczymy na VR, a ten mod spędzić jeszcze więcej czasu z HL:Alyx.
litowo-polimerowy - @Atreyu: 
Jak już przy tej grze jesteś to p...

źródło: 1000040054

Pobierz
  • Odpowiedz
@Atreyu: Jeżeli chodzi o PCVR to najwięcej gier masz w dziale flat2VR :) mody do konkretnych gier, R.E.A.L. Luke Rossa oraz co najlepsze UEVR potrafiący odpalić sporą część gier na silniku Unreal Engine 4 i 5 :) do niekórych gier są profile gotowe, które działają z kontrolerami ruchowymi.
  • Odpowiedz
Jak miałem dwójkę używałem jakiegoś TP-Linka C5/C6 ze śmietnika i potrafił wykorzystać całe pasmo, ale Quest 3 wspiera WiFi 6

@Atreyu: ale dwójka też wifi 6 wspiera.

Po HL:A będziesz miał wrażenie że każda kolejna gra to jakaś bieda. Ale możesz spróbować Lone Echo
  • Odpowiedz
W BeatSaber jestem już mistrzem.

Widzę że Blade&Sorcery skończyli, grałem to na wczesnej becie.

@Atreyu: widzę że w VR to dalej jest 2021 rok.
W co ty grałeś na Quest 2 że takie odkrycia gier robisz? xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Drom Czy mody ze skyrim special edition będą działać na skyrim VR? Widzialem sporo sprzecznych informacji na ten temat i dalej nie wiem
  • Odpowiedz
@Atreyu: Jestem bardzo wymagający jeśli chodzi o gry na VR.
Mnie ostatnio bardzo pozytywnie zaskoczyły Wormsy na VR (inna nazwa) oraz Tea for God (Tea ma demo, więc możesz sobie pyknąć, tylko musisz mieć dużo wolnej przestrzeni żeby fajnie wejść w imersje)
  • Odpowiedz