Aktywne Wpisy

belkoot +630
( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Rozdeptany_Jez +271
23.02.2022
Ropa brent 99$
Dolar 4,14 PLN
Średnia cena litra benzyny 5,41 zł
23.11.2025
Ropa brent 99$
Dolar 4,14 PLN
Średnia cena litra benzyny 5,41 zł
23.11.2025

Jakie zarobki są dla Junior Network Engineera w krakowie i innych wiekszych miastach? Bo na takie stanowisko bym uderzał, może nawet jakieś NOC, no potrzebuje zmiany i nieco większych zarobków. Wykształcenie średnie, bez studiów.
Pracuje w IT od 5 lat, glownie support. Przez pierwsze 3 lata taki all-around, biurowy support, wsparcie przez teamviewera itd, taki helpdesk, nic specjalnego.
Od dwoch lat pracuje w sieciach, a konkretnie dzialam w supporcie sieciowym i wspieram klientow gdy maja problem z swoim datacenter, nie jest to #cisco natomiast NOS ma prawie ze identyczne CLI co Cisco. Potrafie skonfigurować różne protokoły, OSPF, BGP, potrafie zrobić topologie opierającą się na L2 EVPN i L3 EVPN, VRFy, VLANy no i inne takie rzeczy na poziomie CCNA nie sa mi obce, natomiast dalej nazwalbym sie juniorem. Ucze się do CCNP ENCOR ktore bede zdawać pod koniec tego roku/na początku następnego.
Za miesiac bede zarabiac kilkaset zlotych mniej przez to ze konczy mi sie zerowy PIT, a pracodawca mi tego nie wyrowna, troche tez nudze sie w obecnej pracy bo nie ma zadnych ciekawych projektow i czuje ze sie nie rozwijam w samej pracy prawie w ogole, ale tylko poza nią.
#it #informatyka #sieci #siecikomputerowe #praca #pracait #krakow #warszawa #wroclaw #gdansk #praca #pracbaza #pytaniedoeksperta
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz