Wpis z mikrobloga

Czesc mirasy, mam pytanie dot. zarobków w #krakow i inne wieksze miasta

Jakie zarobki są dla Junior Network Engineera w krakowie i innych wiekszych miastach? Bo na takie stanowisko bym uderzał, może nawet jakieś NOC, no potrzebuje zmiany i nieco większych zarobków. Wykształcenie średnie, bez studiów.

Pracuje w IT od 5 lat, glownie support. Przez pierwsze 3 lata taki all-around, biurowy support, wsparcie przez teamviewera itd, taki helpdesk, nic specjalnego.

Od dwoch lat pracuje w sieciach, a konkretnie dzialam w supporcie sieciowym i wspieram klientow gdy maja problem z swoim datacenter, nie jest to #cisco natomiast NOS ma prawie ze identyczne CLI co Cisco. Potrafie skonfigurować różne protokoły, OSPF, BGP, potrafie zrobić topologie opierającą się na L2 EVPN i L3 EVPN, VRFy, VLANy no i inne takie rzeczy na poziomie CCNA nie sa mi obce, natomiast dalej nazwalbym sie juniorem. Ucze się do CCNP ENCOR ktore bede zdawać pod koniec tego roku/na początku następnego.

Za miesiac bede zarabiac kilkaset zlotych mniej przez to ze konczy mi sie zerowy PIT, a pracodawca mi tego nie wyrowna, troche tez nudze sie w obecnej pracy bo nie ma zadnych ciekawych projektow i czuje ze sie nie rozwijam w samej pracy prawie w ogole, ale tylko poza nią.

#it #informatyka #sieci #siecikomputerowe #praca #pracait #krakow #warszawa #wroclaw #gdansk #praca #pracbaza #pytaniedoeksperta
AaBbCcDdEeFf - Czesc mirasy, mam pytanie dot. zarobków w #krakow i inne wieksze miast...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@AaBbCcDdEeFf statystycznie duże globalne firmy płacą 8-12k - i tam bym uderzał bo masz pewność że będziesz siedział rzeczywiście w sieciach i obrębie tego zespołu i bedzie dostepna sciezka rozwoju w tym kierunku. 5-8k mniejsze lokalne firmy z tym że raczej nie liczyłbym typowo na rolę Junior network engineera, a administrator sieci lub admin systemów/it (dla mniejszych firm to jeden pies i masz sie zajmowac jednoczesnie os, serwerownią i wszystkim co
  • Odpowiedz