Aktywne Wpisy

PorkaTurbo +200
#turboobrazki z przymróżeniem oka ;-) #polska #bytom
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
źródło: bytom G5x0ntmXwAA2Rug
Pobierz
dawek29 +9
Wynajmuję pokój w mieszkaniu. Wąż od pralki nie jest podłączony - trzeba wsadzać go do kibla. Wczoraj źle go wsadziłem, on musiał wylecieć I zalał mieszkanie... ja ogarnąłem dopiero, gdy sąsiad z dołu zaczął dzwonić do drzwi. Niestety u sąsiada zalało pokój, są zacieki. W sumie nie gadałem jeszcze nawet z właścicielem, bo to zdarzyło się o północy. Strasznie się stresuję. Co wy sądzicie - będę musiał bulić?
#wynajem #
#wynajem #

-Dla mnie najważniejsza jest moja przyjemność, żeby mi było dobrze.
-Przyjemność czyimś kosztem?
-Absolutnie nie.
-Czyli jesteś weganinem, prawda?
-Yyy, nie, mięso jest smaczne XD.
#weganizm #wegetarianizm #bekazmiesozercow
Wierzysz ze jakiś weganin tego nie wie? Chyba tylko taki na poziomie małpy. Oczywiście że nie da się uniknąć wszystkich śmierci.
@666-666:
@planche: myślałem, że tego nie trzeba tłumaczyć i łatwo wyłapać z kontekstu... otóż to, że jedne zwierzęta zjadają drugie, to całkiem naturalne.
I od razu powtórzę (bo pewnie zaraz padnie tekst o biedronce) jak by inne zwierzęta były tak sprytne jak my lub miały taką okazję (jak psy czy myszy biegające po
Logika trupojada: mogę ograniczyć cierpienie zwierząt do minimum, ale tego nie zrobię, tylko się p----------ę do wegan, że są hipokrytami XD
Kury i ryby też czują ból i jak najbardziej jest to cierpienie. Ja wybieram ograniczenie cierpienia, ty jego eskalację, sumienie to wyłączyłeś dawno temu.
Ale żarty na bok. :p
Jak Bóg stworzył świat, to przeznaczył dla człowieka dietę roślinną (niżej dowód). Przez grzech ludzie jedzą mięso. Przez ludzi zwierzęta jedzą mięso.
Ale to nie zmienia faktu, że najlepszą dla ciała i umysłu, pierwszą i wystarczającą
@NieDlaWykopka: ciekawy wywód, ale nie. Nie przez ludzi, a przez Boga to on ustalił tę zasadę, nie musiał przecież ( ͡° ͜ʖ ͡°)