Wpis z mikrobloga

@reggie82: Ale przecież to pachnie jak Turathi Blue- czy tylko ja mam coś z nosem ? ( ͡° ͜ʖ ͡°) miałem oba i Vibrato poszedł w świat bo nie potrafiłem znaleźć różnicy.
  • Odpowiedz
@Gontareek
no turathi zly nie jest, tez mam oba. ale vibrato jest duzo bardziej intensywne, trzyma zdecydowanie lepiej, projektuje zdecydowanie lepiej + ma ta fajna taka orenzadke strzelajaca - pisze z glowy zupelnie.
kiedys moze zrobie reka w reke jak sie bede nudzil, ale szczerze nie uznalem, zeby turathi mialo nawet podjazd i mi reka w reke do glowy nie przyszla...
no chyba, ze miales dekant vibrato, i ktos Cie zrobil
reggie82 - @Gontareek 
no turathi zly nie jest, tez mam oba. ale vibrato jest duzo ba...

źródło: 20250917_212239_resized

Pobierz
  • Odpowiedz
@reggie82:
Miałem oba zapachy testowane ręka w rękę –
Vibrato z flakonu kupionego niedawno na Notino (około miesiąc temu na wcześniejszej promocji). Dlatego tym bardziej chciałbym Cię bardzo poprosić o zrobienie porównania ręka w rękę, jeśli znajdziesz chwilę czasu. Dla mnie poza otwarciem, które w Turathi wypada dużo bardziej syntetycznie, po około 10 minutach oba zapachy stają się niemal identyczne i nie potrafiłbym rozpoznać, który jest który :)
Kusi mnie
  • Odpowiedz
@Gontareek: Zbiera opinie? Sami nakręcamy hype na to. Nie jest to warte nawet 5zł/ml. Lepiej sobie zakupić TB i otoczenie Cię bardziej zauważy. Dekant pewnie wypsikam, flakonu nigdy bym nie kupił.
@reggie82 czekam na porównanie, tylko nie bądź stronniczy, bo coś jest droższe od drugiego
  • Odpowiedz
@Gontareek: @andre3000 dobra zrobilem dzis testy reka w reke. ten arab w ogole sie nie rozni w otwarciu od vibrato. to co rozni oba zapachy, to intensywnosc, vibrato z x2 bardziej intensywne. od poczatku turathi blue 90-95% podobienstwa, pozniej im dluzej tym to podobienstwo troche spada, ale tez nie jakos drastycznie - po prostu zapach gasnie.
zapach jest ogolnie dosc linearny. takze fakt za 1/5 ceny mamy bdb klona,
  • Odpowiedz
@reggie82: dzięki za test. Mam dokładnie takie same odczucia, z tym że ja mam Turathi z początków produkcji i jego parametry są naprawdę bardzo dobre. Dlatego nie jestem w stanie zapłacić 700 zł za Vibrato, skoro różnice względem Turathi są minimalne – w powietrzu praktycznie nie do odróżnienia. Niedługo odbieram Tygara i mam nadzieję, że tutaj różnica będzie wyraźna, bo wiele osób twierdzi, że Tygar otwiera się dużo świeżej, pięknym
  • Odpowiedz