Wpis z mikrobloga

@oirectine: Czy Ty wlasnie napisales ze przelala sobie 50k aby wyplacic te pieniadze pracownikom? Z prywatnego to moze zrobic pracownikom darowizne co najwyzej. To firma wyplaca pieniadze a nie osoba prywatna.

Mysle ze po prostu przytulila te pieniadze w poczuciu, ze ocali co sie jeszcze da a jej sie przyda bardziej niz wierzycielom ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@pretty_hot_programmer: w rozmowach Gonciarza z nią było gadanie o tym, że jej firma coś jest winna jakieś zaległe wypłaty czy coś, może w takim charakterze to wypłaciła. Wątpię by to zrobiła bez jakiejś podkładki prawnej, choćby naciąganej.
  • Odpowiedz
Kasia mogłaby wprawdzie przedstawić okoliczności łagodzące typu - wpisałam sprzęt na 1 yena, żeby nie płacić za dodatkową wycenę po eksploatacji i uniknąć niepotrzebnego podatku

@oirectine: właśnie też myślę, że coś takiego może być grane. Bo skoro kupowała te wszystkie własności intelektualne to mogła równo wszystko obniżyć o 20-30% i by wyszło w sumie na to samo a nikt by się nie przyczepił gdyby kupiła laptop o 30% mniej niż
  • Odpowiedz
  • 7
@oirectine ja natomiast mam wrażenie że Katarzyna myślał że posiadanie firmy to taki stan że firma zarabia a szef jeździ po świecie i korzysta z życia. A tu się okazuje że trzeba mieć klienta i dostarczyć produkt. I żeby jeszcze się później excell na koniec miesiąca zgadzał
  • Odpowiedz
@t2000: tak to zostalo nam przedstawione, niemal jak wrogie przejecie. Katarzyn - przed widownia silna, przesiebiorcza femina odnoszaca sukcesy biznesowe a wewnatrz kompletny rozklad, nieudolnosc i kretactw. Jestem rzecz jasna murem za Krzychem, ale licze sie z tym ze gosc zostal wyleczony juz czas temu jakis z bycia obiektywnym i naiwnie szlachetnym. Nie sadze by zaryzykowal by klamac, ale mozliwe ze opowiedzial to tak bysmy sami doszli do konkretnych wnioskow
  • Odpowiedz
  • 14
@pretty_hot_programmer po tym co internet zgotował gonciarzowi dzięki tym kretynkom to jestem w stanie wybaczyć mu naprawdę wiele.

Nawet jeśli chodzi o firmę: Męcińska całą swoją rozpoznawalność i byt zawdzięczała Krzyśkowi, to on był motorem tych firm i możemy sobie tutaj dywagowac czy manipuluje ale talent to obrazów ma niepodważalny i to on ściągał klienta do firmy.

Katarzyn mógł wcześniej ogarnąć temat zamknięcia firmy jeżeli była nierentowna i nie robić cyrku
  • Odpowiedz
@oirectine: no to jest wał finansowy, i jest to zwykłe przestępstwo, ale wątpię że spotkają jakieś szczególnie konsekwencje, najgorze co może ją spotkać to ban na japonię bo wątpię że będą w stanie ściągnąć z niej hajs. Oczywiście jeżeli to wszystko się potwierdzi
  • Odpowiedz
@oirectine: za niektore przestepstwa w Japonii mozna poniesc konsekwencje w USA, ale chyba za te powazniejsze i kryminalne. Oszustwa jakich dokonala w polsce to sa criminal case, ale nie tez az tak powazne, nie jestem pewien jak w Japonii, niemniej wystarczajca kara jest jest cancelniecie, zakaz wjazdu do japonii i calkowita strata reputacji w PL. Dla takich osob jak ona, strata reputacji to pewnie najwiekszy bol, a gonciarz i tak
  • Odpowiedz