Wpis z mikrobloga

@atari666: Na Wycieczkowej. Jeżdżę tam codziennie

@89adr89 i bardzo dobrze, To bat na kilku lokalnych mieszkańców, w tym jeden śmieszny warsztat, którzy za nic sobie robią uzgodniony zjazd na posesję, tylko robią sobie z terenu zielonego w pasie drogi prywatny parking (a warsztat, plac dla samochodów). Przejeżdżali przez ścieżkę dodatkowo. Teraz chociaż to się ukróci, albo utrudni.
Jeszcze bym na wycieczkowej podniósł krawężnik poza zjazdami tak do 40-50cm, bo pewnie
pietryna123 - @atari666: Na Wycieczkowej. Jeżdżę tam codziennie

@89adr89 i bardzo d...

źródło: Screenshot 2025-09-17 at 12.24.43

Pobierz
  • Odpowiedz
@pietryna123: a z tym warsztatem nie da się czegoś zrobić? Podobny temat mam na Warszawskiej i gościu robi sobie parking z pasa zieleni/chodnika. Raz nawet prawie mnie potrącił, tak mu auta zasłaniają widoczność.
  • Odpowiedz
@mieczyslawow no zarządca terenu musiałby go wezwać do uprzątnięcia gratów. Na "placowanie" samochodów na ogólnodostępnym parkingu raczej rady nie ma, ale na parkowanie na pasie zieleni już raczej tak. Tutaj specjalnie nie zasłania widoku, ale wjeżdżając tym wszystkim po ścieżce niszczy jej krawędzie i chodnik.
  • Odpowiedz
@leanback: Nie zastawiały chodników nawet bo tam jest tak szeroki pas zieleni po obu stronach ścieżki, że to on był zastawiony i zniszczony.
Ale dzisiaj jak jechałem, to już zdecydowanie mniej pojazdów stało. Mieszkańcy którzy sobie tam po jednym, czy dwóch samochodach gdzieś upychali, pewnie i tak się wcisną obok, co widać po tym srebrnym Twingo ze zdjęcia. On i tak jakoś wjedzie.
Ale ten warsztat nie będzie w stanie
  • Odpowiedz