Wpis z mikrobloga

Jeszcze co do NRGeeka - Krzychu wiele razy powtarzał, że on kończy grę i dopiero recenzuję. Pamiętam przykład bodajże z AC:Valhalla, gdzie wrzucił recenzję chyba 2 tygodnie po release date, bo dostał kod na grę dzień przed premierą i przepraszał, że nie zdążył z recenzją na premierę gry oraz że wie, że teraz już niższe wyświetlenia będą bo tyle czasu minęło od release, ale no on inaczej nie umie. Dozgonny szacunek panie Krzysztofie.
#nrgeek #kiszak
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czmaja dla mnie to aż dziwny jest tak wysoki profesjonalizm, Krzychu chce być na tyle uczciwy że zawsze pokazuje że ma pudełko z gra w przypadku gdy ogrywa retro i nawet do tych gier sprzed 30 lat nagrywa swoje własne gameplaye, dziwny bo gdyby tego nie robił to i tak nikt by się nie przyczepił
  • Odpowiedz
@czmaja: dla mnie jest dziwne jak mozna recenzowac cos bez przejscia gry, z tym akurat kiszak mial racje kiedys
jesli nei przeszedles to robisz "pierwsze wrazenia" a nie "recenzje"
  • Odpowiedz
@czmaja: Ja tam nie rozumiem, skąd takie parcie wśród recenzentów na jak najszybsze ogrywanie gry i pisanie recenzji przy premierze albo chwilę po. Tamae wspominał o tym w swoim materiale i wg mnie to błędne podejście. Na premierę to mogę odpalić sobie czyjś gameplay, przejrzeć opinie graczy, zerknąć czy na pewno mi pójdzie na sprzęcie. Ale nie oczekuję pełnoprawnej recenzji. Niby wiadomo, że przy premierze gry filmy o niej robią
  • Odpowiedz
dziwny

@ActiveekHere: Krzychu jest staroszkolnym geekiem - to jest pokolenie ludzi, którzy realnie czerpią przyjemność z grania a nie są koniunkturalistami, którzy łapią się tego co akurat jest modne. Dodatkowo w młodości był achievement hunterem, więc pewnie coś mu z tego zostało i by się za recenzję nie zabrał bez ukończenia gry*

*nie dotyczy crapów
  • Odpowiedz
*nie dotyczy crapów

@aegypius: przeciez energek nie dosc ze konczy te crapy w wiekszosci, dopoki nie ma jakies bariery w grze, to jeszcze j----y je kupuje oryginalne, a jak niedostepne to sprowadza z jakichs amazonow i ebayow xD
  • Odpowiedz
@czmaja: Ufam ludziom z tagu że nrgeek jest w porządku, ale jak kiedyś widziałem jego filmik z MGS2 to do dzisiaj nie wiem czy to jest jeden wielki troll czy takie kocopoły p-------ł i naprawdę w to wierzył, a sam się określa fanem serii
  • Odpowiedz
@czmaja @harrame

Chodziło mi o to, że w przypadku crapów wymóg ukończenia nie występuje, a nie że ich nie kończy.
Krzychu po latach ukończył Mythologies: Sub Zero co tylko pokazuje jak bardzo jest zdeterminowany.
  • Odpowiedz
@czmaja: w grze o gejowskim rycerzu (KCD2) przegrał ponad 100h zaczym zrobił recenzje i o dziwo nie został gejem.
Nawet jak robi recenzje o starych gierkach to każda ponownie przechodzi. Jak robi materiały o grach to klipy nie ściąga z neta to wszystko sam nagrywa.
  • Odpowiedz
  • 9
@Klotrimazol: @ActiveekHere @tomeg123
On to podejście chyba sam w sobie ma wypracowane i po prostu nie umie inaczej, bo sam ze sobą źle by się czuł:
- każdy materiał swój od A do Z,
- każde, nawet najstarsze albo najpodlejsze g---o w które gra, musi mieć kupione legalnie,
- wszystkie gameplaye nagrywa sam,
- z tego co pamiętam to sam montuje swoje filmy
  • Odpowiedz
@czmaja: sam montuje. Nagrywa w traki sposób, że wszystko leci na jednym ujęciu i nie tnie materiału, bo nie chce mu się tego montować xD Często nie wycina jakiś fuckupów jak mariola coś krzyczy czy coś.
  • Odpowiedz
@Klotrimazol Nrgeek to jest dobry aparat, czasem coś trzeszczy cały odcinek, czasem nie ma obrazu przez chwilę albo dźwięku, czasem zapomni zmienić tytuł, czasem podaje fejki i dezinformacje. Ale ja go bardzo lubię i tak
  • Odpowiedz
@czmaja: NrGeek jest świetny jeśli chodzi o retromateriały, materiały techniczne, ale jako recenzent... No nie jest to poziom Rocka (beznadziejny), ale od dawna oglądam go zawsze po Arhonie i Arkadikusie. Zbyt wiele razy drgnęła mi brew, gdy go słuchałem.
  • Odpowiedz
  • 0
Ja tam nie rozumiem, skąd takie parcie wśród recenzentów na jak najszybsze ogrywanie gry i pisanie recenzji przy premierze albo chwilę po.

@francis0440 Bo wtedy zainteresowanie jest największe i wyswietlnia są najlepsze. To chyba oczywiste.
  • Odpowiedz
@rozgrywka-smierci:
-pieprzenie, że kojima jest be bo nie podobało mu się że tłumacz zmodyfikował jego skrypt bez konsultacji bo płaku płaku gracze na zachodzie go nie zrozumieją i im się nie spodoba,
-snake super a raiden to blond lamus powtórzone chyba z 10 razy przez cały film,
-"patrzcie jaki ten raiden to lamus nawet wywala się o ptasią kupe!!!",
-teorie z d--y że kojima chciał żeby mgs2 nie wypalił,
-pieprzenie że kojima
  • Odpowiedz