Wpis z mikrobloga

#tesla #gielda

Jak uważacie, lepiej sprzedać akcje Tesli i poczekać na spadki, czy trzymać? Docelowo dokupuje sobie w planie 10 letnim i zastanawiam się czy się bawić, czy lepiej nie ruszac.
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@TS_X9 tyle to i ja wiem. Tzn powiem tak, resztę trzymam bo mam dywidendę, przy Tesli to w sumie nie wiem co z tym gownem robić, obrośnie jak p------e, Ale też realnie póki co nic z tego nie mam.
  • Odpowiedz
@miki4ever: Oczywiste że lepiej sprzedac na górce i odkupić na dołku. Problem w tym ze cięzko ustalić gdzie jest jedno i drugie:P
Ostatnim razem udało mi się sprzedać na szczycie górki z myślą że odkupie poniżej 300 i cel udało się zrealizować ale w dołek zupelnie nie trafiłem i dużo czasu zajmowało mi śledzenie sytuacji, więc chyba tym razem nie bede tego powtarzał.
  • Odpowiedz
Docelowo dokupuje sobie w planie 10 letnim

sprzedać akcje Tesli i poczekać na spadki

@miki4ever: zdecyduj się jaki masz w końcu ten plan i się go trzymaj, end of topic ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@AdiLDZ plan mam taki, że trzymam wszystko od paru lat, dokupując co miesiąc. I to mi się całkiem ładnie spina, ale dlatego że mam z tego dywidendę. Z Tesla jest ten problem, że cholera wie co z tym będzie, a pasywnego zysku z tego nie mam. I nie wiem czy się spieniężyć. Mam obawy, że jak Elonowi cos si uwali to wszystko pójdzie się kochać na boku.
  • Odpowiedz
@miki4ever: chcesz spać spokojnie to wycofaj wkład+ jakiś % na podatek i kebsa, ustaw kilia SL na różnych poziomach i zapomnij
Ps. właśnie mam shorta na tesle choć miałem już tego papieru nie dotykać
zawołaj jak rozwiążesz problem i pochwal sie co zrobiłeś
  • Odpowiedz