Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy #silownia
Wróciłam 2 tygodnie temu z tygodniowych wakacji i to jak mi siła spadła (i nie wróciła po 2 tygodniach treningów i czystej michy) to masakra. Najbardziej szkoda mi podciągnięć z ciężarem bo to co wcześniej mi szło na luzie teraz trudno albo wcale nie idzie. Strasznie to demotywujące.
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

pierwszy trening przecierpisz, drugi będzie lepiej a na trzecim już będzie norma

@Catmmando: czego nie zrozumiałeś w tym:

nie wróciła po 2 tygodniach treningów i czystej michy
  • Odpowiedz
@charmingman: ja mam totalnie tak samo, ludzie mówią, że po 2 tygodniach przerwy to po kilku treningach wraca wszystko do normy a u mnie to ze 3 - 4 miesiące potrafi wracać. Problem rozwiązałem tak, że po prostu na urlopie też trenuje i trzymam dietę jako tako typu liczenie białka i nie przeginanie pały z alko i śmieciami.
  • Odpowiedz
@charmingman: a ile robiłaś te podciągania z ciężarem? Jaki wzrost i waga? Możliwe, że to był już peak formy, więc trzeba najpierw nabić bazową objętość i ponownie iść do góry z ciężarem. Tym bardziej, że u kobiet jednak siła góry ciała to dość skomplikowana sprawa
  • Odpowiedz
  • 0
@Saprofit: zwykle 2 razy w tygodniu robię piramidę, czyli 10kgx5, 12x4, 14x4 itd.. a potem znowu w dół z ciężarem i w górę z powtórzeniami aż dojdę do 10kgx5 (czyli 9 setów). Na jeden raz w tej piramidzie doszłam do 25kg, teraz 20kg idzie ciężko i nie daję rady całej piramidy zrobić, pomimo zmniejszenia ciężaru względem wcześniejszych treningów. Trenuję tylko górę ciała (wiem, że xD ). 155cm/53kg
  • Odpowiedz
@charmingman: jak się robi dosyć ciężkie treningi to raz na 8 tygodni deload jest wskazany, a raz do roku właśnie takie 2 tygodnie off. Teraz czas żeby jeść i trenować do odciny.
  • Odpowiedz
@charmingman: no to muszę z jednej strony Ci pogratulować, bo taki wynik w podciąganiu jest już na bardzo wysokim poziomie i mało który chłop zrobi z tym ciężarem podciąganie, nawet podchwytem, a przynajmniej ja na standardowych siłowniach niewielu takich widziałem. Z drugiej strony muszę Cię zmartwić, bo właśnie taki dość wyśrubowany wynik wymaga dużo pracy i może się okazać, że trzeba tak na oko 4-6 tygodni przemyślanych treningów, aby znów
  • Odpowiedz
  • 0
@Saprofit: a dziękuję! na ławie tylko 44x8, 1RM 53kg, muszę sobie ogarnąć jakiś konkretny plan treningowy bo teraz mam taki trochę zlepek i trochę mnie też już nudzić zaczyna.
  • Odpowiedz