Aktywne Wpisy

krucjan +46
Długo wyczekiwałem i kupiłem w końcu baldura na promce w sumie dopiero zacząłem ale muszę wam powiedzieć, że trochę ostudził się mój zapał. Po tym jak się nasłuchałem jak ta gra wręcz ratuje dzisiejszy gejming liczyłem na wsiaknięcie w nią jak bagno od pierwszych chwil, że nie będą widział kiedy pół dnia zleciało jak się zagram tym czasem jest na razie, cóż... średnio.
Poczynając od sterowania
Brakuje mi większego zooma.
Przyśpieszanie
Poczynając od sterowania
Brakuje mi większego zooma.
Przyśpieszanie

DrJudym +96

#motoryzacja #polskiedrogi #prawojazdy
źródło: test1 copy
Pobierz@Vasek ja tan zjeżdżam. Jak mam sporo zakupów, a ktos za mną stoi z jedna czy dwoma rzeczami, to mowie, zeby robil pierwszy zakupy. Również mowie dziękuję pani w sklepie, życzę miłego dnia. Staram sie zawsze parkować tak, zeby bylo równo, zeby nikt nie mial problemu z wyjechaniem, no chyba, ze ktos zaparkuje jak idiota, wtedy
W ogóle zdumiewające jak wielu twierdzi że lusterka są tylko do cofania czy wyprzedzania. A śmieją się z kobiet że im do makijażu służą xDDD
Przeciętny motocykl i tak nie ma problemu z wyprzedzeniem czegokolwiek, a widoczność ma lepszą niż w samochodzie.
@PiotrFr: tak, wywołałem wspaniały festiwal zawiści oraz ignorancji xD Gdyby nie to, że u nas drogi zazwyczaj mają po 1 pasie w każdą stronę to by wszyscy jeździli tak:
- jest to bezpieczniejsze zarówno dla mnie, jak i dla niego. Z mojej perspektywy wygląda to tak, że takie krótkotrwałe najechanie na pobocze jest niskim kosztem za podniesienie własnego bezpieczeństwa - po zostaniu wyprzedzonym mogę przestać skupiać nadmierną uwagę na takim motocykliście. Bycie „uprzejmym” jest tu tylko efektem ubocznym.
- motocykle są głośne, i po zostaniu wyprzedzonym po chwili go już nie słychać ( ͡°
Na poboczu może ktoś np. iść z dzieckiem, ale jak widać na 2 km do przodu a ruch duży to można zjechać.
Zależy od sytuacji naprawdę. Ja często po prostu zjeżdżam do prawej krawędzi swojego pasa, jest sprawniej i bezpieczniej dla wszystkich.
@PiotrFr nieprawda. Jadący pojazd uprzywilejowany wysyła sygnały świetlne i dźwiękowe. Jeśli nie ma dźwiękowego, to nie jest uprzywilejowany.
Jeśli wszyscy mu ustępują to wysyła spokojny sygnał dźwiękowy "wilk", a jak chce, żebyś zjechał to na ciebie trąbi szybkim sygnałem "pies"/"le-on".
Co to za pomysł, że karetka jedzie tylko na sygnale świetlnym?! Skąd