@Cruel: Ty, ciekawa perspektywa ! Nie pomyślałem o tym a fakt, że Ci którym czasem ustępuje podziękują utworzą mnie w przekonaniu że to dobre… a takie zjechanie z migaczem już lepiej chyb, no nie ?
@PodniebnyMurzyn @dominowiak @SzubiDubiDu fakt ale chodzi mi oto że jak jedzie za roba motor czy inne szybkie Audi i się pocicie się ze "blokujecie" go, zamiast przejmować się sobą i bezpiecznie jechać do celu ( ͡º͜ʖ͡º)
Dziękuję, właśnie wytłumaczyliście mi skąd na drogach ostatnio tyle egoistycznych dupków (⌐͡■͜ʖ͡■)
@SzubiDubiDu: Spokojnie. Powoli kończy się lato, więc egoistyczne dupki oczekujące, że inni będą im zjeżdżać na pobocze łamiąc przepisy pord pochowają się w piwnicach. (⌐͡■͜ʖ͡■)
@SzubiDubiDu: jeszcze to tłumaczenie że nikt nie patrzy w lusterka jadąc prosto. To widać np jak karetka czy inny pojazd jest zablokowany za takim z klapkami na oczach
Karetka daje sygnały dźwiękowe. Jak słyszysz to patrzysz co się dzieje.
@Luigi93: serio nie patrzysz w lusterka jadąc do przodu? Niby ma sens że nie jest to niezbędne ale ja czułbym się dziwnie nie zerkając sporadycznie żeby mieć ogląd co się dzieje wokół, nawet o tym nie myślę, wychodzi odruchowo
@SzubiDubiDu: sytuacja nie jest zero-jedynkowa. Jak jadę normalnie, to niech on się martwi, by bezpiecznie wykonać manewr. Jak stoję w korku i mam możliwość zjechać, to przepuszczę, bo i tak ja szybciej nie pojadę, a on co najwyżej szybciej w grobie skończy ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
#motoryzacja #polskiedrogi #prawojazdy
źródło: test1 copy
Pobierz@SzubiDubiDu: Spokojnie. Powoli kończy się lato, więc egoistyczne dupki oczekujące, że inni będą im zjeżdżać na pobocze łamiąc przepisy pord pochowają się w piwnicach. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@SzubiDubiDu: najgorzej jak kupisz sobie motor i musisz przez 2 minuty jechac z przepisową prędkościa bo sie wyprzedzić nie da
@SzubiDubiDu: Jak w takim razie nazwiesz manewr opisany przez kolegę wyżej, skoro wyprzedzanie na trzeciego pasuje tam równie dobrze?
Karetka daje sygnały dźwiękowe. Jak słyszysz to patrzysz co się dzieje.
Mało która nowa kamera ma sterowanie głosowe.
Czyli ja mam łamać prawo żeby motocyklista nie musiał?
@SzubiDubiDu: Tak też wygląda wyprzedzanie na trzeciego. I to stanowczo częściej. Ty ,tak w ogóle, przejeździłeś za kierownicą chociaż z 1000 km?
źródło: wn3
PobierzKaretka daje sygnały dźwiękowe, więc zauważysz.
Jak cały czas patrzysz w lusterka to nie patrzysz na drogę przed sobą?
A jak nie cały czas, tylko zerkasz co chwilę, to jak jedzie motocykl 150 km/h to go nie ma, mija sekunda i już jest.