Wpis z mikrobloga

@Cruel: Ty, ciekawa perspektywa ! Nie pomyślałem o tym a fakt, że Ci którym czasem ustępuje podziękują utworzą mnie w przekonaniu że to dobre… a takie zjechanie z migaczem już lepiej chyb, no nie ?
  • Odpowiedz
Dziękuję, właśnie wytłumaczyliście mi skąd na drogach ostatnio tyle egoistycznych dupków ( ͡ ͜ʖ ͡)

@SzubiDubiDu: Spokojnie. Powoli kończy się lato, więc egoistyczne dupki oczekujące, że inni będą im zjeżdżać na pobocze łamiąc przepisy pord pochowają się w piwnicach. ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
Dziękuję, właśnie wytłumaczyliście mi skąd na drogach ostatnio tyle egoistycznych dupków ( ͡ ͜ʖ ͡)

@SzubiDubiDu: najgorzej jak kupisz sobie motor i musisz przez 2 minuty jechac z przepisową prędkościa bo sie wyprzedzić nie da
  • Odpowiedz
@PiotrFr

@SzubiDubiDu: jeszcze to tłumaczenie że nikt nie patrzy w lusterka jadąc prosto. To widać np jak karetka czy inny pojazd jest zablokowany za takim z klapkami na oczach

Karetka daje sygnały dźwiękowe. Jak słyszysz to patrzysz co się dzieje.
  • Odpowiedz
@Kiedys_Mialem_Fejm

@NuklearnySzpadel: Co? Ja cały czas patrzę w lusterka, żeby mieć obraz tego co się dzieje

Jak cały czas patrzysz w lusterka to nie patrzysz na drogę przed sobą?

A jak nie cały czas, tylko zerkasz co chwilę, to jak jedzie motocykl 150 km/h to go nie ma, mija sekunda i już jest.
  • Odpowiedz
@Luigi93: serio nie patrzysz w lusterka jadąc do przodu? Niby ma sens że nie jest to niezbędne ale ja czułbym się dziwnie nie zerkając sporadycznie żeby mieć ogląd co się dzieje wokół, nawet o tym nie myślę, wychodzi odruchowo
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: sytuacja nie jest zero-jedynkowa. Jak jadę normalnie, to niech on się martwi, by bezpiecznie wykonać manewr. Jak stoję w korku i mam możliwość zjechać, to przepuszczę, bo i tak ja szybciej nie pojadę, a on co najwyżej szybciej w grobie skończy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz