Wpis z mikrobloga

Dziękuję, właśnie wytłumaczyliście mi skąd na drogach ostatnio tyle egoistycznych dupków ( ͡ ͜ʖ ͡)

@SzubiDubiDu: W sensie motocyklistów, uważających że droga jest ich i z jakiegoś powodu ktoś ma im zjeżdżać łamiąc przepisy?
  • Odpowiedz
czemu mam mu zjeżdżac niby xd

@Vasek: Też nie rozumiem, nawet z perspektywy motocyklisty.
Do niczego mi nieprzewidziane manewry podczas wyprzedzania niepotrzebne, jeśli nie zagradza drogi bo 2 musi jechać równolegle z dokładnie tą samą prędkością, ale to nie przypadek z grafiki.
  • Odpowiedz
Zacznijmy od tego, że jadąc do przodu mało kto patrzy w lusterko wsteczne czy boczne. Chyba najczęściej jak dopiero ktoś stara się wyprzedzić to tam zerknie.

Dlatego przepis o tym że motocykle mogą wyprzedzać stojące auta czy wolno jadące jest głupi, ruszam do przodu nie patrzę w lusterka.

@Luigi93: Akurat jadąc spoglądam w lusterka co jakieś 5 sekund. Może nawet częściej. To się oczywiście zmienia, kiedy coś przede mna wymaga
  • Odpowiedz
  • 0
tez jeżdżę na motocyklu nawet sportowym ale przez te twoje wysrywy wolę jeździć solo, bo jednak 80%z nas to debile

@shroon: ciekawostka: nie mam motocykla ( ͡º ͜ʖ͡º) post z perspektywy samochodziarza
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: w takiej sytuacji to JA jadę zwykle lekko powyżej limitu dopuszczalnej prędkości.
Jeśli motocyklista chce mnie wyprzedzić, to znaczy, że jedzie znacznie szybciej.
Jak mu się tak śpieszy i chce to droga wolna, niech wali przez podwójną ciągłą. Kolejne wykroczenie na nikim nie zrobi wrażenia.
B
  • Odpowiedz
ale wiesz ze jak prowadzisz pojazd to interesuje cię tylko to co masz przed sobą?

@dawid-hopek: chyba, że dojeżdżasz do dużo wolniej jadących lub stojących samochodów, a za tobą jedzie ciężarówka. To wtedy nie.
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: Jesli nie stworze tym zagrożenia to zjeżdżam i ustępuje mu - niechaj se p----------------a - za darmo wleci mi dobry uczynek i poczuje sie dobrze .no i usłyszę to wziuuuuu które nawet czasem lubie choc nie popieram :)
  • Odpowiedz