Wpis z mikrobloga

Osoby chcące być wołane do kolejnych aktualizacji plus pod postem a jak nie to # na czarno
#budujzwladca #budujzwykopem #warsztat

Cześć Wszystkim,

Od ostatniego czasu prace poszły odrobinę do przodu a ja nie miałem czasu aby napisać postu. Skończyłem konstrukcję całego wartatu dodałem belki w środku pod dachem aby można było położyć tam jakieś graty, ostatnimi dniami położyłem z ojcem membranę dachową i ruszt pod blachę która ma przyjechać pod koniec tego tygodnia.

Aktualne koszty projektu
Płyta Fundamentowa: 4309 PLN ( https://wykop.pl/wpis/78886047/osoby-chcace-byc-wolane-do-kolejnych-aktualizacji- )
Drewno C24 45 x 145 x 6000 77szt 6735PLN (6415PLN + transport 350 PLN)
izolacja pozioma 65PLN
wkręty ciesielskie 305PLN
drzwi techniczne + brama garażowa hoorman 2500x2125 antracyt 1978 PLN
sprzedane drewno 23 deski C24 45 x 145 x 6000 0.9m3 +1800zł
membrana dachowa 180PLN
2x wkręty wkss 6x100 95PLN
łaty dachowe 520PLN
Blacha trapezowa, rynny + płaty blachy na obróbkę 2550 PLN
18 płyt osb 12mm 1255 PLN
wkręty do kręcenia płyt osb 60 PLN
wkręty talerzowe 8x120 32 PLN

Suma 16 284 PLN
@Wielki_Wladca_Wypoku +317
Osoby chcące być wołane do kolejnych aktualizacji plus pod postem a jak nie to # na czarno

Cześć wszystkim,

Wybaczcie że nie dałem info w zeszłym tygodniu lecz wydało mi się to zbędne ponieważ zrezygnowałem z lania płyty ponieważ padał deszcz tamtego
WielkiWladcaWypoku - Osoby chcące być wołane do kolejnych aktualizacji plus pod poste...

źródło: warsztat3

Pobierz
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wołam plusujących poniższych treści:
https://wykop.pl/wpis/82675619/osoby-chcace-byc-wolane-do-kolejnych-aktualizacji-

Lista wygenerowana za pomocą Mirkowołacz

@Wielki_Wladca_Wypoku +471

Cześć Wszystkim,

W czwartek zacząłem ciąć i skręcać moje klocki lego ( ͡° ͜ʖ ͡°) i na zdjęciach widać efekt mojej pracy, praca idzie
  • Odpowiedz
@Wielki_Wladca_Wypoku: Pomagałem kuzynowi kopać i robić szalunki i zbrojenie pod garaż dwubramowy 35m2. Grucha betonu kosztowała około 1400zł. Garaż z montażem 11k pln. On później zrobił tam elektrykę, ale jeszcze nie ocieplił bo garaż już zagracony. xD
  • Odpowiedz
@Wielki_Wladca_Wypoku: gdyby nie to, że chcesz tam wjeżdżać samochodem, to dałoby radę taki budyneczek postawić na jakichś bloczkach betonowych? W przyszłości, jak uda się kupić dom ze sporą działką, to chciałbym sobie postawić właśnie taką konstrukcję, żeby mieć warsztat, ale fundament wydaje mi się zbyt skomplikowany, czasochłonny i drogi.
  • Odpowiedz