Wpis z mikrobloga

specjalne kasy z większą półką na więcej produktów (...)

więc nie wiem skąd wziąłeś to założenie

@Mariusz_Datecki: chciałbym żebyś zastanowił się 3 razy czemu są OSOBNE, jak sam mówisz "SPECJALNE" kasy na więcej produktów. Ale coś wątpię że na to wpadniesz
  • Odpowiedz
@Marmite: xD

@Mariusz_Datecki: przez takich jak ty powinno być ograniczenie do liczby zakupów i wypraszanie do taśmowej kasy jak masz więcej niż 10 czy 15 czy <jakaś sensowna liczba>

Przecież istnieją kasy samoobsługowe dedykowane do większej ilości produktów a Ty się srasz że jak mam więcej niż 10-15 to mam iść na taśmową bo Ci się nie wiadomo skąd uroiło że samoobsługowe są przeznaczone tylko do szybkich zakupów.
  • Odpowiedz
@kwark64 utrudnia życie elicie co przyszła po ciperki i kole do wieczornego grania w gierki i każda sekunda sie liczy a tu jakies typy z zakupami na 3 lata w przód podjeżdżają do malutkiej kasy samoobslugowej do kasowania cipsów i koli w 15 sekund i okupują ja przez godzine powodując korek.
Zasada savoir vivru jest taka ze na samoobsludze nie powinno nawet byc zadnej kolejki zeby elita gamingowa zdążyła na wieczorną
  • Odpowiedz
@Critic

Mnie natomiast niemiłosiernie wku*wia jak widzę ludzi z koszem tygodniowych zakupów i ich ślimacze tempo wyładowywania po jednej rzeczy z wózka i kasowania.

O, to w-------z się na mnie. Strasznie mi z tego powodu wszystko jedno. Polecam mniej pośpiechu w życiu i większy chill. To tylko zakupy.
  • Odpowiedz
@Mariusz_Datecki Największy wygryw kas samoobsługowych są w Kauflandzie. Kasujesz produkty w trakcie zakupów, pakujesz już bezpośrednio do swoich toreb tak jak chcesz i jak Ci wygodnie, podjeżdżasz pod kasy, skanujesz skaner którym skanowałeś produkty, wszystko się nabija na kasę, płacisz, wyjeżdżasz, nie musząc wyładowywać tego i z powrotem pakować. Nigdzie indziej od tego momentu nie robię zakupów. Na dodatek skanerem na bieżąco wiesz czy nie lecą w c---a z cenami które
  • Odpowiedz
@Afrobiker: ja zawsze w sklepie na segreguję zakupy przy pakowaniu - do jednej siatki to co do lodówki, do innej owoce, suchą żywność. Dzięki temu w domu rozpakowywanie idzie mi znacznie szybciej
  • Odpowiedz
wkładam sobie torby na ten bok gdzie odkłada się zakupy

@Mariusz_Datecki: "w strefie pakowania znalazł się produkt który nie powinien się tam znaleźć" i c--j z pakowania ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@Ligniperdus: przecież normalnie na kasie zaznaczasz opcje "własną torba" przed skanowaniem produktów i nic podobnego się nie dzieje.
Jeszcze do niedawna dało się w ogóle to ominąć wkładając jakiś cięższy produkt razem z torbą, ale od jakiegoś czasu się już tak nie da.
  • Odpowiedz
@Jakis_Leszek: z własną torbą chodzę zawsze, ale to się pakuje zakupy do torby dopiero przy kasie, wcześniej koszyk jest wygodniejszy od wózka, ale faktycznie w moim przypadku, gdzie muszę potem przepakować rzeczy do toreb rowerowych to może powinnam zacząć brać wózek.
  • Odpowiedz
@Jakis_Leszek: nie mam pojęcia, żeby kolejki były mniejsze? Przecież jak dla mnie to wygodniej poprostu, jakbym chciał się spieszyć to bym poszedł na zwykłą kase gdzie towar rzuca mi wściekła szescioreka baba, do tego machającą moje produkty ręką która się przed chwilą po p-----e drapała.
  • Odpowiedz
@Mariusz_Datecki: wszystko fajnie, tylko jest jeden mankament: choćbyś miał wszystko obcykane na tip-top, rozpracowane w którym miejscu pojawi się Banan Luz żeby szybciej kliknąć, ogarniasz kupowanie kilu sztuk itd, to i tak to wszystko musi poczekać w kolejce bo - niezależnie, czy to Bieda, Lidl czy Auczan, to

J----E POLACZKI

muszą najpierw wyładować rzeczy z kosza na półkę
potem zeskanować odkładając luzem na
  • Odpowiedz
Polecam mniej pośpiechu w życiu i większy chill.

@Krupier: ja polecam dbać o swój czas i poświęcać go na inne zainteresowania: dzieci, rodzinę, sport, Wypok, chill i cokolwiek innego co sprawia frajdę - no chyba, że ktoś czerpię radość z robienia i kasowania zakupów i stania w kolejkach w sklepie, no ale to wtedy można się przebranżowić i przynajmniej część z tych rzeczy zaspokoić. ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz