Aktywne Wpisy

SepulkoZnawca +250
Mirki, Mirabelki i osoby Mirabelskie. Pijcie ze mną kompot albo płyn do konserwacji zwłok. Obudziłem się dziś jako starzec. Wszystkich pulsujących zawołam kiedy podwoję ten wynik. Jeśli oczywiście ten portal przeżyje. Bo ja napewno przecież nie raz mi sto lat śpiewali.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
chrupki_z_zupki +114

#dziendobry #pracbaza
źródło: file_00000000edcc6246b666e7ecc85baa25
PobierzNie znam żadnego wykształconego i elokwentnego typa który narzekałby że jest skazany na kołchoz. Narzeka tylko niewykształcony plebs co przebimbal sobie czas nauki a teraz na pretensje do świata że mu źle
źródło: 1000036057
PobierzI nikogo do pracy siłą nie zmuszam. Ludzie przychodzący do mnie pracować zawierają ze mną UMOWĘ gdzie w zamian za ich pracę dostają moje pieniądze. To umowa dwóch stron. Przy czym często jestem w------y bez mydła bo zatrudniam pracownika i muszę płacić 12 miesięcy za to pracownik średnio pracuje tylko 10.
@Notes: poza tym, że chłopski rozum, to kto pytał?
Nie znam żadnego wykształconego i elokwentnego typa który narzekałby że jest skazany na kołchoz. Narzeka tylko niewykształcony plebs co przebimbal sobie czas nauki a teraz na pretensje do świata że mu źle
zapewne znasz przepis na niebycie sobą wychowanym tak przez starych i środowisko. Takie osoby nawet nie wiedzą jak zacząć chcieć robić inaczej. A najpierw trzeba chcieć. Pokazywanie, że jest się lepszym
Chłopski rozum, bo generalizujesz (oraz przy tym obrażasz) i wszystkich w kołchozach sprowadzasz do tępego, nierozgarniętego plebsu.
Nawet jeśli w dużej mierze napisałeś prawdę, nie zgadzam się na taką formę wpisu i generalizowanie
@Tango_Ytonga_Down: i moze od tego trzeba zaczac?
mi tez nikt nie pokazal jak zyc. jestem z dysfunkcyjnej rodzny z polski b i na moj sukces musialem zapracowac sam. moja ciezka wieloletnia praca zaczela sie wlasnie od "chciec" ale nie skonczyla sie na dobrych chceciach tylko kosztowalo mnie to wiele lat niedogodnosci i walki. i nie jestem lepzy od innych. to inni sa gorsi ode mnie :)
@Notes: Dlaczego koszt wyksztalcenia robotnika ponosi państwo a nie pracodawca co go zatrudnia?
Państwo kształci obywateli ponieważ ci pracując dla firm wypracowują dobra dzięki którym państwo jest w stanie funkcjonować. Kupując dobra wytworzone przez firmy płacisz podatki. Pracownicy płacą też dochodowy :)
Wykształcone społeczeństwo jest w interesie państwa dlatego kształci. Zwróćmy uwagę że do niedawna studia były płatne (dalej
@Worm91: no wlasnie nie :) o ile zgodze sie z toba ze kazdy pracujacy powinien byc traktowany z szacunkiem i tutaj nie mam nic przeciwko to jestem zdania ze to jakie pieniadze zarabiasz jest wyzanczane przez to ile warta jest twoja praca. roznoszenie ulotek nie jest warte placenia minimalnej... a idac twoim tokiem rozumowania jak ktos
Tak, z tym godnym zarabianiem istotnie jest problem gdzie to określić. Na pewno opcja "nie zdechł z głodu" jest dobra.