Wpis z mikrobloga

@_Alessandro_: W sumie dobrze powiedział na końcu - warunki się zmieniają na coraz gorsze i jeśli planujesz osiagnąć prime swojego wyglądu/zarobków/pozycji dopiero za jakieś 5-10 lat to sytuacja matrymonialna na tyle się pogorszy w tym czasie, że dalej będziesz samotny w identycznym miejscu jak dzisiaj albo nawet będzie gorzej.
Oczywiście, że nie da się nadrobić tego czego się potrzebowało w określonym wieku. Małe dziecko potrzebuje bezwarunkowej miłości rodziców i jeśli
  • Odpowiedz
@_Alessandro_: Nie przeżyłem nastoletniej miłości. Nie czuję, że mi czegoś brakowało, bo inni chodzili za rączkę z pupcią, całowali się i może ruchali.
Ale przeżyłem życie, w którym czas się nie liczył, organizm prawie nie potrzebował snu. Były przygody, mniejsze i większe, mniej lub bardziej przypałowe. Klepanie "bolidów" z silnikami od kosiarek i próby bicia rekordów prędkości. Pierwsze samotne wyjazdy - zarówno te, o których rodzice wiedzieli i te, które
  • Odpowiedz
@v3ctor: Trochę to! Redpil zakłada że sytuacja matrymonialna, ogólny rynek co najmniej się nie pogorszy przez ten czas kiedy ty będziesz grindował. A sytuacja jest jaka jest i z roku na rok jest coraz gorzej. Ludzie w młodości byli atrakcyjni mieli związki i inne przygody, a teraz nagle okazuje się że powodzenia brak, no chyba że ktoś zbrzydł, ja subkiektywnie uważam ze wyglądam lepiej niż jak miałem 16 lat, ale
  • Odpowiedz
@_Alessandro_: czy wy kiedyś przestaniecie się użalać nad sobą? Też nie doznałem nastoletniej miłości xd. Pierwsza dziewczynę miale w wieku 25 lat. A jestem szczęśliwy i bynajmniej nie czuje się przegrywem. Chyba by mi mózg wybuchł jakbym miał tak wszystko analizować i się udreczac
  • Odpowiedz
@_Alessandro_: jak pochodna krzywej demograficznej w okolicy twojego wieku jest ujemna to powstają takie filmiki, jakby była dodatnia to by kobity nie umiały chłopa znaleźć a ci by mieli i żony i kochanki.
Przynajmniej tak było we wcześniejszych pokoleniach, teraz to cholera wie przy tych wszystkich socjalach i sprowadzaniu chłopów z całego świata. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
W sumie dobrze powiedział na końcu - warunki się zmieniają na coraz gorsze i jeśli planujesz osiagnąć prime swojego wyglądu/zarobków/pozycji dopiero za jakieś 5-10 lat to sytuacja matrymonialna na tyle się pogorszy w tym czasie, że dalej będziesz samotny w identycznym miejscu jak dzisiaj albo nawet będzie gorzej.

@v3ctor: jest inaczej, tak jak w latach '90 i dzisiaj. Oba okresy mają swoje mocne i słabe strony. Co do reszty, da się
  • Odpowiedz
czy wy kiedyś przestaniecie się użalać nad sobą? Też nie doznałem nastoletniej miłości xd. Pierwsza dziewczynę miale w wieku 25 lat. A jestem szczęśliwy i bynajmniej nie czuje się przegrywem. Chyba by mi mózg wybuchł jakbym miał tak wszystko analizować i się udreczac

@greenbong: większość przegrywów, to często autyści, borderki etc. To jest takie kalectwo, które nie widać, a które znacząco zmienia całe Twoje życie.
  • Odpowiedz
@_Alessandro_: Miałem takiego kolegę w gimnazjum co miał taką prawie identyczną twarz ale był niższy ode mnie o łeb (może miał 176 cm) i wtedy nie rozumiałem kurde dlaczego tak dziewczyny na niego lecą, a ja jestem postrzegany jako obrzydliwy i odrzucany z miejsca. Teraz już wiem i zaakceptowałem, że jestem po prostu brzydki z mordy i tylko trochę kompensuje mój wzrost tą wielką niedogodność w oczach kobiet ( ͡
Quashtan - @Alessandro: Miałem takiego kolegę w gimnazjum co miał taką prawie identyc...

źródło: Zrzut ekranu 2025-09-17 092151

Pobierz
  • Odpowiedz
@_Alessandro_: Nastoletniej? W dorosłym życiu (a to już bliżej 5 z przodu) nigdy nie doświadczyłem, żeby jakaś się na mnie patrzyła jak sierściuch na mokre, niby człek po 30 miał żonę, potem dzieci, ale co z tego, jak się okazało, że robiłem tylko za bankomat i jako byk rozpłodowy (bo ponoć morda nawet wyględna), ale tak to jest jak człek cyckami zaślepiony, oczywiście rozwód był do przewidzenia.
  • Odpowiedz
@_Alessandro_: Ja doświadczyłem trochę tych nastoletnich miłostek, a i tak ten filmik mnie zdołował, że to już minęło i nie wróci.
A nawet nie chce myśleć co się dzieje w głowie takiego 25 letniego przegrywa co nawet się nie całował
  • Odpowiedz
@_Alessandro_: A jeśli nie miałem nastoletniej a gdy miałem 6 lat to przedszkolu jedna koleżanka się we mnie kochała i tuliła tylko do mnie to się to liczy?
  • Odpowiedz
@centerario @Polished_RAW @69AMG @_Alessandro_: @apfi @izaak_goldstein @Quashtan @PowiatowyBanan @munioman @v3ctor

Będę szczery - co ma na celu tworzenie takich filmików i rozpropagowywanie ich? Pokazywanie tego młodym ludziom? Jakaś próba pokazana im "weź się w garść, zrób coś ze sobą"? Chęć pokazania co się liczy w życiu?

Czy po prostu próba chamskiego i cynicznego doyebania im że są nikim wartościowym i chęć
  • Odpowiedz
@kocimietka_BB Moim zdaniem:

"Jaki masz cel w pokazywaniu takich filmów?" - Żeby podzielić się swoim spojrzeniem na rzeczywistość i wywołać dyskusję bo do tego chyba służy forum. Udostępnienie takiego filmiku można potraktować jako postawienie hipotezy gdzie masz szanse obalić to co jest w tym filmie, co zresztą niektórzy zrobilli, stwierdzając, że ich to nie dotyczy.

"I po co ktokolwiek tworzy coś takiego?" - Dziwi mnie w sumie, że Cie to dziwi
  • Odpowiedz