Wpis z mikrobloga

Cześć. Prowadzę działalność gospodarczą i zarabiam ok. 20-30 tys. zł na czysto. Niestety od czasu do czasu lubię sobie zagrać u bukmachera. Czy może mi to popsuć zdolność kredytową / uniemożliwić wzięcie np. leasingu na samochód? Chodzi o wpłaty i wypłaty na konto bankowe rzędu 5-6 tys. miesięcznie. Wiadome jest, że bukmacherka traktowana jest jako h----d i bankom w teorii nie jest na rękę taki klient. Chciałem podać Revoluta, ale żaden interesujący mnie bukmacher nie akceptuje tej formy wypłat. Co w takim wypadku zrobić? Jeżdżenie za każdym razem do punktu stacjonarnego jest upierdliwe i raczej odpada. Dorzućmy do tego fakt, że przykładowo wygram jakąś większą kwotę i odeślą mnie do głównej siedziby po odbiór… Bo domyślam się, że małe punkty nawet tyle pieniędzy nie mają w kasie.

#banki #bankowosc #jdg #firma #bukmacherka #biznes #ekonomia #kredythipoteczny #leasing #podatki #pytaniedoeksperta
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Blackol12: Ich głównie interesuja przychody, jak chca wyciagi to właśnie z tego rachunku który potwierdzi zarobki które zadeklarowałeś. Jak w tym smaym banku bierzesz kredyt to bank ma do wszystkeigo dostep
  • Odpowiedz
@Blackol12: Stary.. żaden bank nie ma prawa trzepać Twojej aktywności na rachunkach bankowych. No, co najwyżej analityk kredytowy będzie sprawdzał Twoje obroty i transakcje na rachunku należącym do tego banku w którym złożyłeś wniosek kredytowy. No i do tego sprawdzą bik, big i ewentualnie krd,, ale oni rzecz jasna przetwarzają wyłącznie informacje o zobowiązaniach. Rozwiązanie jest banalne - otwierasz rachunek w drugim banku wraz z kartą debetową lub podpinasz BLIK
  • Odpowiedz
@Blackol12: no tak ale to samo dotyczy wypłat - jesli założysz sobie rachunek w drugim banku (jakimkolwiek innym niż ten w ktorym będziesz wnioskował o ten kredyt) to nie ma takiej możliwości aby pożyczkodawca dowiedział się o tych wypłatach (tajemnica bankowa). A tak btw, u jakiegoś konkretnego buka grasz? :)
  • Odpowiedz
  • 0
@muzycznifm: Fortuna/sts :)
Analogicznie jest też, że jakiś leasing zewnętrzny typu Volkswagen Financial Services również nie może poprosić o wyciąg historii transakcji z konta?
  • Odpowiedz
@Blackol12: przepraszam za późną odpowiedź, według mnie podmiot komercyjny nie będzie posiadać wiedzy na temat tego ile kont posiadasz i w których bankach. Jeśli mówimy o leasingu to pewnie poprosiliby o wyciąg z głównego rachunku obsługujacego działalnośc firmy? Ogólnie myslę, że bez względu czy bylby to kredyt na firmę czy na osobę prywatną, zarówno bank jak i jakikolwiek podmiot zewnętrzy po prostu poprosi Cie o wyciąg z transakcji dowolnego konta
  • Odpowiedz