Wpis z mikrobloga

Mireczki, mam taki problem od dłuższego czasu, że prędkość mojego internetu jest po prostu śmieszna.

Mam UPC/Play Internet Światłowodowy 600 mb/s.

Oczywiście wiem, że bronią się we wszystkich umowach, że prędkość jest zapewniona po kablu. Kabla nie używam, bo nawet nie mam w laptopie wejścia ethernet. Jakakolwiek praca na kompie to istna katorga.

Wszystkie reklamacje są zbywane, bo to internet bezprzewodowy, a tego nie biorą pod uwagę. Co więcej nawet żadnej reklamacji nie mogę domknąć, bo zawsze oczekują raportu po kablu - nie mam możliwości go wykonać.

Teraz pytanie do Was, macie może jakieś rady? Jak u Was to wygląda? Dodam, że od 5 lat mam ten sam router. Nigdy nie był wymieniany.

Komputer to Macbook Pro M3 z 2024 roku.

Podsyłam zrobiony przed chwilą raport. Jest to i tak świetny wynik. W weekendy czy godzinach wieczornych są to wartości ~ 10 mb/s.

#upc #internet #play #swiatlowod
tojapaweu - Mireczki, mam taki problem od dłuższego czasu, że prędkość mojego interne...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tojapaweu życie w bloku tak wygląda że są interferencje wszystko się zakłóca i dlatego nikt ci nic po wifi na papierze nie zapewni
możesz zmieniać kanał wifi albo częstotliwość wifi z nadzieją że będzie lepiej
  • Odpowiedz
@tojapaweu: Gdzie masz router? Zamknięty w metalowej skrzynce teletechnicznej czy gdzieś na widoku? Ile jest ścian miedzy routerem a komputerem? Jak podejdziesz z laptopem do routera to to jaka jest prędkość. Sprawdź też na telefonie apke typu wifi scanner i zobacz czy są wolne/mało zajęte kanały i na nie przestaw router. Pamiętaj też że na 5Ghz na różnych kanałach jest różna moc i DFS

36-48 5170-5250/23dBm/160MHz/indoor
52-64 5250-5330/23dBm/160MHz/indoor/dfs
100-144 5490-5730/30dBm/160MHz/dfs
  • Odpowiedz