Wpis z mikrobloga

No nie moge xD, potrzebuje miec nowy tel przed 10 pazdziernika(smigam na wakacje i chce miec fajny aparat i kamere), zamowilem sobie Iphone 17 Pro, chcialem wziac na fakture no i d--a, jedynie europejska, a taka ma 0% vat...jakies pomysly jak to rozwiazac? Gdzie najlepiej kupic iphone 17 pro procz apple.com zeby to przyszlo w rozsadnym czasie?
#iphone #telefony
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@ptasiek2: @johny-kowalski zeby sie dobrze zrozumiec - zaplacilem 5.7k zl brutto, w tym 23% vatu, jestem na ryczalcie i jedynie moge vat "obliczyc", a jak europejska ma 0% vatu a ja zaplacilem juz kwote brutto 5.7k to jak to dziala?
  • Odpowiedz
@Sebb521: Jeśli VAT na fakturze 0%, to netto=brutto. Pytanie, czy przepłaciłeś, tj, czy normalnie w przypadku krajowej dystrybucji, cena tego telefonu to 5,7k netto, czy brutto.
Z czego widzę na stronie Apple można kupić za 5799zł już z VATem 23%, także ktoś cie tu w c---a chyba robi :D
  • Odpowiedz
  • 1
@BananowyKrol: dzieki, dzownilem do nich, ogarne sobie NIP-UE i potem wystawiaja fakture na 0% VAT a zaplacony VAT mi zwroca na konto, powiedzieli, ze nie bedzie z tym problemu
  • Odpowiedz