Aktywne Wpisy

Teuvo +57

Teuvo +40
ostatnio jak chodziłem po lesie i gadałem do siebie podsumowując życie to doszedłem do wniosku że jednak zbyt surowo siebie oceniałem i jednak wcale nie tak źle zagrałem tymi kartami które dostałem bo chociaż niektóre były dobre to była też cała masa tych złych i niewiele więcej dało się zrobić

Jak zobaczyłem ten wykres to stanąłem jak wryty. Jak pracowałem w Polsce w środku lat 2010's to zarabiałem z 13 tysięcy brutto przy wtedy minimalnej 1800. Czyli to było tak o 722% więcej. Teraz 10 lat później, po wielu latach pracy, bogatego doświadczenia i certyfikatów moja niby wartość na rynku powinna być wyższa tak z 2x co nie? Czyli jak wtedy dostawałem place o 722% wyższa to teraz wychodzi ze powinienem dostać wyższa od minimalnej tak o.... 1444% czyli.... 70,000 złotych miesięcznie.... O w mordę gdzie mogę składać CV?! Jak takie sa pensje w Polsce to jutro kupuje bilet i przylatuje!
#emigracja
źródło: 384dea2dd6391cafa9b8ac7372e28db6ac9764605c5c566f0d8184e7e92cbff6,w800
Pobierz@PfefferWerfer: o dokładnie! to jest prawda. A i tak pensja opa pewnie wzrosłą 2x więc dalej życie jak kasta wyższa
Do tego, jak to w budzetowce, ma 13 lub 14 pensji (serio), dodatek stazowy, za wychowawstwo, pewnt awans zawodowy, wysoki dodatek urlopowy i pare innych rzeczy.
Niska pensja nauczycielek to mit.
Biedne jesteście libeczki, naprawdę współczuję - już nie możecie byle aktywnością czy zakupami, które
10 lat temu jak się miało z 15-20k na b2b, to się
Za prace na 1/2 etatu, to calkiem w porzadku.
Srednia krajowa to jakies 7k netto za caly etat.
mam nadzieję że stracisz pracę