Wpis z mikrobloga

system kaucyjny for ekologia ( ͡° ͜ʖ ͡°) potężne prądożerne maszyny, które będą żarły prąd 24h na dobe i to w każdym markecie. Te maszyny trzeba wyprodukować więc CO2, materiał. serwis, utylizacja maszyn, a rykoszetem oberwą gminne spółki zajmujące się wywozem i przetwarzaniem śmieci, bo spadną im obroty na surowcach wtórnych, z których zysk opłacał jakiś % możliwość ich funkcjonowania. Więc dostaniemy wyższe rachunki żeby takie zakłady mogły dalej funkcjonować. I te głupoty w czystej Polsce. Moje miasto jest czyste bez pomocy systemów kaucyjnych. Polacy dbają o środowisko i czystość wokół własnych domów. Jeżeli jedna sąsiadka zauważy, że druga myje okna to druga od razu włazi i też myje. Jeżeli sąsiad maluje płotek to drugi sąsiad maluje swój płotek jeszcze lepiej, a na blokowiskach? jeżeli ktoś zauważy syf np. przy śmietnikach to Polacy od razu dzwonią z japą, że spółdzielnia czy inni administrator ma to sprzątnąć "bo ja płace"
Tu jest Polska.. ale jak widać lobby zadziałało

#polska
#odpady
#kaucja
#butelki #sejm #polityka
#opakowanie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@arturek98c: Polacy dbają o czystość hahahaha. do lasu ludzie nadal wywalają smieci. Dodatkowo butelki plastikowe to plaga. A ten system dziala w każdym cywilizowanym kraju. Ale jak widać niekorzy w imię "wolnosci" chcieliby tu mieć indie.
A skoro tak ci szkoda tego co2 potrzebnego do wyprodukowania tych maszyn to się przyklej łbem do fabryki gdzie będą to produkowac.
Do Szwajcarii pod tym względem to nam brakuje lat świetlnych.
Proste pytanie
  • Odpowiedz
  • 2
@fidelio-fidelio: wyjdź z piwnicy i zwiedź polskie lasy. Śmieci w lesie to buractwo i rzadki przypadek. Kiedy u mnie ktoś wyrzucił śmieci do lasu to wpadł na kamerkopułapkę i został zjechany na miejskich portalach, że już mu się nie bedzie chciało tego więcej robić. Jeżeli twierdzisz, że w Polsce jest jak w Indiach, Egipcie, Bangladeszu, Jemenie to pokazuje tylko twój brak edukacji albo jeżeli nawet twierdzisz, że Polsce grożą drugie
  • Odpowiedz
Śmieci w lesie to buractwo i rzadki przypadek.

@arturek98c: "Rzadki przypadek" xD Może w jakimś Lesie Kabackim, polecam wybrać się do randomowego lasku w sąsiedztwie miasta powiatowego to sobie obejrzysz wysyp grzybków szklanych i aluminiowych. Jak dobrze pójdzie to i oponę od ciągnika znajdziesz XD
  • Odpowiedz