Wpis z mikrobloga

• 2
@retronom wiem :( ale człowiek nadal się łudzi. Był nawet ktoś na wykopie kto zapewniał, że spotkał na jakimś evencie Michaela Cretu i powiedział mu że więcej albumów nie będzie :(
  • Odpowiedz
@Aeterna: swoje dla muzyki zrobił, zostanie zapamiętany na długo, a każdy się kiedyś skończy. Jeden z lepszych współczesnych kompozytorów. Child in Us czy Beyond Invisible to utwory przy których spędziłem piękne chwile. Za to jestem mu wdzięczny.
  • Odpowiedz
  • 0
@retronom zgadzam się w pełni. Właśnie słucham pełną dyskografię, którą to skompletowałem na starym dysku HDD w 2016 roku, na premierę ostatniego albumu. Szanuję Cretu za to co zrobił i więcej nie wymagam (ale nadal pozostaje jakiś sentyment). Enigmę słucham od 6 roku życia. Jestem rocznik 99.
  • Odpowiedz
@Aeterna: wyjątkowa jest ta jego twórczość. Już nawet nie same kompozycje, które są interesujące i które "żyją" jak się zamknie oczy i ich poslucha, ale też dobór instrumentów, to jakim on mistrzem samplowania jest, jakim inżynierem dźwięku, w jaki sposób buduje perkusje. Z takim talentem nie da się konkurować.
  • Odpowiedz