Aktywne Wpisy

annlupin +29
ciekawe cotam na nocnej
źródło: annlupin123456
Pobierz
Dzień dobry, wieczór, nocna zmiano. Wszystkiego dobrego dla dziennej, dobranoc.
Mam dzisiaj urodziny, ale nikt nie złoży mi życzeń, bo jestem p----------y...
Mam dzisiaj urodziny, ale nikt nie złoży mi życzeń, bo jestem p----------y...
źródło: 1000007644
Pobierz

Skąd na tagu taki zachwyt nad UOP? Od pewnych zarobków różnica na rękę jest liczona w dziesiątkach tysięcy pln. Dodatkowo przed czym broni UOP? Można wywalić od ręki, dokładnie jak kontraktora. Jedyna fajna opcja to składki emerytalne. UOP ma sens jak masz 40 lat, spłacony dom i stabilną sytuację życiową.
@JamesJoyce: Odpowiedź jest prosta. 🤦♂️ To jest personalna preferencja – jednemu się opłaca kontrakt, drugiemu UOP i nikomu nic do
@JamesJoyce: Nie można. Zwolnienie z UoP to przeważnie 5-6 miesięcy pensji za siedzenie w domu. Z B2B zostajesz na lodzie od razu.
Wydaje mi się że 40 letni pracownicy it to bardziej architekci czy managerowie wyższego szczebla a nie senior klepacze
@JamesJoyce: dziesiątki tysięcy miesięcznie? To ty musisz być najbogatszym programistą w Polsce.
Tutaj nie jestem pewny ale nie mam statystyk. Natomiast u mojego znajomego są duże zwolnienia i jako pierwsi poszli Ci na UoP, fakt faktem ciągnie się to długo od kwietnia nie wiedzą to prawnie dobrze rozwiązać xD ale b2b nie
@Zimm3man: tylko co ci z tych 26 dni urlopu jak przeciętny programista na b2b pracuje 2h dziennie po mimo że formalnie zatrudniony na dwa etaty i ma właściwie urlop codziennie?
@xxx_JOBOL_PL_xxx: czyli co, mają te wypowiedzenia czy nie?
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzCi na b2b wcale niech się nie cieszą, bo jak w firmie są zwolnienia grupowe, to jest to ostatni dzwonek by się ewakuować. Tylko oni nie dostaną 150k extra za nic :)