Aktywne Wpisy

majnazwyczajna +43
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Janusz_Lubikwasa +59
#wroclaw
Pozdrawiam kierowców, ja dzisiaj auto zostawiłem w domu.
Byle 10cm śniegu spadło, a miasto sparaliżowane. Drogi nieodśnieżone, to kierowcy jadą 20 km/h i tworza się kilometrowe korki.
Ale wydajmy kolejne 10 mln zł na Śląsk, bo przecież gdybyśmy zrobili to na utrzymanie miasta to byłoby to trwonienie pieniędzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pozdrawiam kierowców, ja dzisiaj auto zostawiłem w domu.
Byle 10cm śniegu spadło, a miasto sparaliżowane. Drogi nieodśnieżone, to kierowcy jadą 20 km/h i tworza się kilometrowe korki.
Ale wydajmy kolejne 10 mln zł na Śląsk, bo przecież gdybyśmy zrobili to na utrzymanie miasta to byłoby to trwonienie pieniędzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Próbowałem kilka razy snapdrop ale tam tylko pojedyncze pliki na raz można wysyłać, i kilka razy się zdarzyło że zerwało połączenie kiedy ekran w telefonie się wygasił
wyświetla się adres który musisz wklepać na kompie na stronie np 192.168 coś tam coś tam, pokaże się, i na stronie odpala Ci się pamięć telefonu, pobierasz z prędkością jakie masz wifi. można na to hasło założyć.
W drugą stronę też działa, jak jesteś połączony możesz dodać sobie pliki z kompa.
Nie trzeba nic instalować na kompie.
Na android sa klienty sftp np astro file manager na pewno ma
Airdroid też jest spoko i nic nie trzeba ustawiać
Nie pamiętam czy można było odtwarzać nawet filmy przez astro czy trzeba było sambę. Dawno sie nie bawiłem pewnie juz sa alternatywy do astro file manager (tam pewnie już nawalone reklamami jest jak wszędzie)
@0caffe: SMB i X-plore.
Natomiast pomiędzy Android a Windows/Linux:
Z Linux to jak wyżej - serwer samba. Natomiast Windows - tutaj fajna rzecz, masz w telefonie coś takiego jak udostępnianie w pobliżu. Można zainstalować apke na Windows, i wtedy pomiędzy telefonem a komputerem możesz przesyłać pliki używając tej udostępniania w pobliżu. Warunek: trzeba mieć bluetooth w komputerze, ja kupiłem z aliexpress
@Tril: KDE connect, niezależnie czy masz androida, windowsa czy linuksa ( ͡° ͜ʖ ͡°)