Wpis z mikrobloga

@Bocchi_the_LaPaz: nie no już nie szalejmy w druga strone, że ktoś ma inne zdanie o ukraińcach to od razu niszczenie życia i zgłaszanie
pozatym ten pan na obrazku nie powiela ruskiej narracji tylko swoja własną
(ukraińcy robią cos niedobrego ---> trzeba z tym walczyć)
  • Odpowiedz
@Bocchi_the_LaPaz: tak ale za takie wpisy nie wsadza sie do więzień, bo ile byś dał? 3 miesiące i to my opłacamy z naszych podatków? 6 miesięcy? a co z innymi narodami jeżeli zrobimy precedens w postaci "wsadzania ludzi za posty" - jak ktoś pochwali atak na rosyjską rafinerie (inny naród) to też do więzienia?
  • Odpowiedz
Niesamowite jest to jak te górale jadą po Ukraińcach, podczas gdy to 3/4 pracowników u nich, przecież gdyby zrealizować ich postulaty i wywalić imigrantów to z dnia na dzień trzeba by zamknąć dosłownie 90% knajp i pensjonatów, nie wiem jak można być tak głupim
  • Odpowiedz
@Cztero0404 wynagrodzenie jest tylko za udział w akcji (ca 30 PLN za godzinę, worek hajsu xD z czego w niektórych mi znanych jednostkach druhowie zrzekają się i ekwiwalent trafia na konto straży). Od lat nie ma też przyzwolenia na wyjazd nietrzeźwych osób. OSP to podstawa bezpieczeństwa poza miastami i aglomeracjami, często na miejscu jeszcze przed ZRM. Także zostałeś zmanipulowany i powielasz kłamliwe stereotypy pod wpisem, gdzie jeden z 700 tysięcy strażaków
  • Odpowiedz
@UlicznyPoeta: Przepraszam, ale za dużo osób które były w OSP znam lub takich które dalej są żeby się z tobą zgodzić. Wiem co na przykład potrafi się dziać podczas sylwestra bo niektóre mózgi na snapie to potrafiły wysłać. Jak tam nawalani w nie powiem co bawią się syrenami w wozach albo ktoś posuwa jakąś druhnę tak się jakby na laski z osp mówiło.
  • Odpowiedz