Wpis z mikrobloga

Wiem głupie pytanie. Jaką ładowarkę usb warto teraz kupić? Szukam czegoś co wytrzyma ponad rok i będzie ogarniać szybkie ładowanie dla samsunga i xiaomi.

Dotąd kupowałem najtańsze z aliexpress ale no kurde psują się w takim tempie że szkoda mi na nie pieniędzy.

#ladowarka #smartfon #smartfony #technologia
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@K-S-: baseus robi dobre, ale niektóre modele xiaomi z tego co wiem używają jakiegoś własnego standardu i muszą mieć dedykowaną ładowarkę. Jeśli nie pisze wyraźnie, że ma quick charge lub power delivery to musisz mieć pod xiaomi.
  • Odpowiedz
@nomariko: mi się dwa baseusuy spaliły 100w. Choć póki działały to były nawet nawet. Kumpel kupił w podobnym okresie co ja i działa mu do dziś a mi padł 2 lata temu. Do tego potrafi świrować jak się podepnie pod macbooka
  • Odpowiedz
@BananowyKrol: to może masz jakieś skoki napięcia? Mam taką: https://e-baseus.com/product-pol-3876-Baseus-GAN3-Pro-Ladowarka-sieciowa-zasilacz-4x-USB-A-USB-C-PD-QC4-0-65W.html i śmiga już ładnych parę lat, jedyny zarzut to bardzo mocno się grzeje przy full obciążeniu (rog ally). Ale u mnie trochę inne warunki bo wszystko podpinam do ups online. Jeśli tak ci się palą może warto by zainwestować w co najmniej dobrą listwę przepięciową.
  • Odpowiedz