Wpis z mikrobloga

@przegro_pisarz nie wiem czym jest to dla Ciebie. Czym dla mnie napisałem Ci w poprzednim komentarzu. Taki stan w którym czerpiesz radość z życia takim jakie je stworzyłeś sam. Stan w którym kochasz sam siebie i jesteś dla siebie najważniejszą osobą w życiu. Dbasz o siebie. Uzależnianie szczęścia od drugiej osoby to ślepy zaułek. Nawet nie masz pojęcia jak dużo problemów generują związki. Obiektywnie patrząc, łatwiej i lepiej jest żyć jako
  • Odpowiedz
@Pawery1 nie jestem w stanie stworzyć tego stanu. Muszę mieć 12% BF, dobrą pracę z 20 000zł netto miesięcznie, odkładać na emeryturęz rozwijać się ciągle żeby być szczęśliwym.
Nie mam powodów do bycia wdzięcznym bo niczego nie wypracowałem
  • Odpowiedz
będę więcej zarabiał, miał formę?

@przegro_pisarz: po co Ci to?

w jaki sposób te ćwiczenia podnoszą kwalifikacje, dają kontakty, rozwijają.

@przegro_pisarz: akceptujesz siebie. Zaczynasz dbać o siebie i kochać samego siebie. Zaczynasz dostrzegać ile masz i cieszyć się tym jak dużo masz, a na co dzień nie dostrzegasz. Co byś miał teraz, gdybyś miał rano zostać z tym za co wczoraj podziękowałeś? Pewnie nawet nie miałbyś jak mi
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: sam sposób w jaki piszesz zniechęca do kontaktu z Tobą. Nikt nie lubi narzekaczy. Widać że sam ze sobą się męczysz. Dlatego też potrzebujesz innego człowieka. Bo nie jesteś w stanie wytrzymać sam ze sobą. Nie dziw się, że inni ludzie mają takie same odczucia.
Te dwa ćwiczenia to jest jakieś jakieś magiczne zaklęcie. Siłka też nie.
Chodzi o to jak patrzysz na rzeczywistość. Chyba nie potrafię Ci wyjaśnić
  • Odpowiedz
@Pawery1 po jakim czasie od tych ćwiczeń będę pisał tak, żeby ci się podobało?

Nikt nie lubi narzekaczy.

Pokaż nagranie jak na żywo mówię w ten sposób.
Gdy dawałem innym telefon, żeby pisali za mnie to dlaczego było widać po mnie, że narzekam a gdy piszą z swoich kont to tego nie
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: przecież Ty próbujesz tego wszystkiego i tak naprawdę nie wierzysz, że to działa. Robisz to na zasadzie zbieraj punkty-wygrywaj nagrody. To tak nie działa. Piszę Ci o tym co u mnie zadziałało. Stoicyzm nie jest dla Ciebie. Ok. Więc musisz odkryć swoją drogę do bycia szczęśliwym.
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: To są tylko narzędzia w drodze do szczęśliwego życia. Ale jeżeli nie jest to droga dla Ciebie, to nie jest droga dla Ciebie. Mi to pomaga docenić to co już mam.
Co sprawia, że jesteś szczęśliwy? Bo to jest cel. Masz być szczęśliwy w swoim życiu. Masz mieć te mimowolnie wyrzuty dopaminy. Masz wracać z roboty i mimochodem przychodzi do Ciebie myśl: "ale mam zajebiste życie!" A nie myśleć
  • Odpowiedz