Aktywne Wpisy

miszkurkam +158
#motoryzacja #pokazauto #chwalesie
Mirki, pijcie ze mną kompot - udało się kupić nowe autko z salonu.
Jeszcze kilka lat temu nigdy bym w coś takie nie uwierzy, a dzisiaj proszę bardzo.
Pamiętajcie - łapcie marzenia, bo życie jest za krótkie. :-)
Mirki, pijcie ze mną kompot - udało się kupić nowe autko z salonu.
Jeszcze kilka lat temu nigdy bym w coś takie nie uwierzy, a dzisiaj proszę bardzo.
Pamiętajcie - łapcie marzenia, bo życie jest za krótkie. :-)
źródło: IMG_3282
Pobierz
carving85 +99

- Dzień dobry, tutaj mój dyplom ukończenia lekarskiego Z PIECZĄTKĄ IZBY LEKARSKIEJ. Mogę zacząć od jutra.
- Dzień dobry, oczywiście Panie Doktorze. Proszę podpisać kontrakt ze szpitalem. 60k netto B2B na początek może być? Do tego oczywiście dyżury płatne 5k za dobę oraz możliwość korzystania ze szpitalnego sprzętu w ramach Pana prywatnej praktyki.
Rozmowa rekrutacyjna prawnika:
- Dzień dobry, tutaj mój dyplom ukończenia prawa Z PIECZĄTKĄ IZBY ADWOKACKIEJ. Mogę zacząc od jutra.
- Dzień dobry, naturalnie Panie Mecenasie. Proszę, tutaj umowa na junior partnera w kancelarii. Proponujemy 50k netto B2B oraz 10% od każdej sprawy wygranej przez kancelarię. Służbowe BMW X7 powinni dostarczyć do końca tygodnia.
Rozmowa rekrutacyjna programisty:
- Dzień dobry, tutaj mój dyplom ukończenia informatyki. Mogę zacząc od jutra
- Dzień dobry, Kamilku zobaczymy najpierw co potrafisz. Ile jest na świecie osób, które zajmuje się strojeniem fortepianów? Ile piłeczek zmieści się w autobusie? Proszę tutaj na tablicy stworzyć aplikację do śledzenia toru pocisków hipersonicznych przy założeniu, że ma działać na starych kalkulatorach Casio. Jakim rodzajem pizzy chciałbyś być za 5 lat? Jeśli prawidłowo przejdziesz do 9. etapu rekrutacji proponujemy na początek 4,5k netto B2B oczywiście z bezpłatnymi nadgodzinami w kranczach, żeby spełnić kejpiaje naszego klienta z Indii. Oferujemy bezpłatną kawę oraz raz w miesiącu organizujemy dzień śmiesznego kapelusza ponieważ stawiamy na work-life balance.
#programista15k #pracait
@kukold: No tak średnio bym powiedział, tak średnio
- Dzień dobry...
- K---a, młody, nie wygłupiaj się...
Jak masz uprawnienia radcy i doświadczenie to 10k na b2b za pracę po 50 godzin w tygodniu, czasami więcej bo kolację z klientami itp. To jest bardzo dobra pensja jak na radcę. Oczywiście telefon i laptopik na urlopie, bo trzeba porobić taski.
- tu dyplom, tu kursy, tu 100 lat doświadczenia, certyfikaty A, B, H, znam angielski płynnie, niemiecki komunikatywnie, ruskiego się liznęło w liceum trochę, mam prawo jazdy, jestem dyspozycyjny i lubię wyzwania, mogę zacząć choćby od dziś...
- dziękuję, oddzwonimy...
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kukold: nie masz zielonego pojęcia o realiach pracy prawnika
Znam prawników którzy zarabiają 10 na miesiac, ale znam i takich co 100.
Tak jak wszędzie... własną kancelaria plus bogaty klient.
Lekarza zaprasza się na kolację do dobrej restauracji i na sam koniec nieśmiało zadaje pytanie czy nie poszukuje może pracy, od 1000zl na godzinę zaczyna się rozmowa :)
Prawnicy poza top5 miastami to jakaś mega porażka. Na studia mega ciężko się dostać, miejsc i tak jest za dużo, później aplikacja i po 10 latach męki wezmą cię do jakiegoś urzędu sprawdzać umowy
A potem zdziwko, że nikt Was nie lubi. Biedacy, 20-30k i ciężkie życie
PLEBS ma czasem po 4-6 etapów aby zarabiać 8k, tyle za ile Wy byście nawet z łóżka nie wstali. Panicze uciskani przez system.
Rdzeniem tego o co mi chodzi to jest to, że żaden prawnik bez doświadczenia na dzień dobry po aplikacjach nie zarabia tych 10 koła, chyba że ma starego, który prowadzi dobrą kancelarię. Mieszkanie lub przynajmniej dobry dojazd do miasta top5 też są bardzo ważne.
@mam__pytanie: To chyba partnerzy w międzynarodowych sieciówkach. Partner w kancy, która zatrudnia 30 ludzi to ma może w porywach z 60k jak dobry miesiąc.
@kukold: to dobre xd