Aktywne Wpisy

SystemHalted2_0 +29
Czy tylko ja mam wrażenie, że internet w ostatnich latach oprócz całego tego szumu wokół AI, stał się dziwnie wrogi wobec ludzi, którzy znają więcej niż jeden język? Coraz więcej stron na siłę tłumaczy treści, zamyka użytkowników w narodowych bańkach, jakby ktoś celowo chciał ograniczyć swobodny przepływ informacji. Taki reddit tłumaczy się sam, youtube automatycznie podmienia tytuły i dodaje dubbing w losowych językach, google wciska przetłumaczone wersje zagranicznych stron z błędami jak

BlackenedBlue +63
źródło: G5OpOl0XQAAswLZ
Pobierz

Dziadkowie nie żyją.
Rodzice nie będą żyć.
Starsi wujkowie poumierają.
Starsze ciotki poumierają.
Siostra po ślubie i dawno się wyprowadziła.
Brak przyjaciół.
Brak kolegów.
Brak jakiegokolwiek kontaktu z kuzynostwem. Kuzyni to ludzie sukcesu i nie ma sensu zadawać się z niepełnosprawnym rencistą.
Dawni znajomi ze szkoły po ślubach i z dziećmi.
Starsi sąsiedzi, których znam całe życie, poumierają.
W wieku 46 lat zostanie mi totalna samotność, choroba genetyczna, Internet i renta.
#przegryw #przegrywpo30tce #niepelnosprawni #samotnosc
Z rodziną różnie bywa, dlatego warto mieć choćby niewielką paczkę przyjaciół.
Komentarz usunięty przez moderatora
@dziobnij2 czego chcieć więcej?
Ja prawie taka sama sytuacja, ale po co mam się martwić na zapas i symulować co będę czuł czy jak bedzie wyglądać moje życie.
Dyszka lat to sporo, dużo rzeczy może się wydarzyć, że status quo życia się zmieni.
Zdrowie, sytuacja geopolityczna, praca np jej utrata, zmiana itp.
@dziobnij2: Fajnie, że masz siostrę. Może będziesz (lub już jesteś) wujkiem. Warto wtedy nawiązać dobry kontakt z siostrzeńcami. Ja nie mam żadnego rodzeństwa, a rodzice już nie żyją. Dzieci też nie mam. Jak ja umrę, to cała gałąź rodziny się skończy.