Aktywne Wpisy

mirko_anonim +14
✨️ Jak radzić sobie z trudnymi teściami? Ⓘ
Tldr: ojciec mojej dziewczyny mnie obraża, a dziewczyna ma to w dupie
Jestem z dziewczyną w związku od roku i zacząłem poznawać jej rodziców, a ona moich. Moi rodzice przyjęli dziewczynę bardzo pozytywnie i serdecznie, ale niestety jej rodzice, a szczególnie jej ojciec mnie nie polubił.
Okej, rozumiem że nie każdy musi mnie polubić, ale to co się odjaniepawliło to ja nawet nie...
Jej ojciec już na
Tldr: ojciec mojej dziewczyny mnie obraża, a dziewczyna ma to w dupie
Jestem z dziewczyną w związku od roku i zacząłem poznawać jej rodziców, a ona moich. Moi rodzice przyjęli dziewczynę bardzo pozytywnie i serdecznie, ale niestety jej rodzice, a szczególnie jej ojciec mnie nie polubił.
Okej, rozumiem że nie każdy musi mnie polubić, ale to co się odjaniepawliło to ja nawet nie...
Jej ojciec już na

pogodny_mis65 +124
Rozwalił mnie ostatnio mój wujek na chrzcinach. Rodzicami dziecka byli weganie i na obiad podano stek z kalafiora, a on tak spojrzał i powiedział do żony głosem paździocha „A co to za g---o..” xD I miał w sumie racje. #gotujzwykopem #jedzenie

#polskieonuce #wojna #ukraina #rosja
źródło: ojtaktakbyczq
Pobierzźródło: temp_file3192520812054612094
Pobierz@WladcaSlimakow: Przecież wykopków przeraziły miesięczne ćwiczenia. 99% (statystyki z d--y są dozwolone na wykopie) wykopków tych od "powinniśmy wejść na Ukrainę i walczyć z ruskimi" by się posrało po otrzymaniu wezwania na ćwiczenia a co dopiero mobilizacji xD. To jak pytanie starych dziadków o to czy powinniśmy przywrócić pobór do wojska, większość starych ludzi i
@WladcaSlimakow: I widzisz.... Mnie na przykład w tej całej sytuacji najbardziej bawi to, że jest pewna grupa wykopków, ale nie tylko wykopków ogólnie ludzi w polskim internecie która uważa iż prawo do posiadania broni w Polsce powinno być takie samo jak w #usa mniej więcej. Ale jak mowa o wojsku lub szkoleniu podstawowym
źródło: Screenshot_2025-09-14-21-29-30-822_com.android.chrome-edit
Pobierza na to drugie: "sam jesteś torpedał, ten, pedał" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@SoplicaTadeusz: Sama zasadnicza służba wojskowa dotyczyłaby każdego w wieku do 35 lat. To już od zapotrzebowania zależałoby czy braliby tylko młodych kończących edukacje czy wzywali też starszych.
@SoplicaTadeusz: ? a co ma liceum do poboru? z tego co pamiętam pobór dotyczy wszystkich obywateli w zakresie roczników wskazanych przez WP (widełki określa Szef Sztabu Generalnego WP odpowiadający za planowanie organizacyjno‑mobilizacyjne), wykształcenie decyduje jedynie o przydzielonej specjalizacji.
@Szinako: chyba ci mózg sparaliżowało
Komentarz usunięty przez moderatora
@WladcaSlimakow: tak a co?
tak
@WladcaSlimakow: Tak dokładnie by było, w razie jakiegoś konfliktu nie będzie dla przeciętnego Polaka problemem rusek, Ukrainiec czy inny niemiec, ale opłacany z naszych podatków rząd zabraniający wyjechać z kraju i trep drący mordę i traktujący poborowych jak g---o tylko teraz nie dostaniesz plusów bo emocjonalna wajcha wykopków jest przstawiona na zapowietrzanie się z powodu