Aktywne Wpisy

mxala +18
Jakie dobre książki sci-fi polecacie przeczytać? Szukam perełek i tytułów, które naprawdę warto znać.
Mam już za sobą Solaris, Projekt Hail Mary, Marsjanina, Nowy wspaniały świat, Diunę, Kwiaty dla Algernona, trylogię Wspomnienie o przeszłości Ziemi, a teraz kończę Człowieka z Wysokiego Zamku.
#czytajzwykopem #sciencefiction
Mam już za sobą Solaris, Projekt Hail Mary, Marsjanina, Nowy wspaniały świat, Diunę, Kwiaty dla Algernona, trylogię Wspomnienie o przeszłości Ziemi, a teraz kończę Człowieka z Wysokiego Zamku.
#czytajzwykopem #sciencefiction

omicronns +96

#samochody #motoryzacja #mechanikasamochodowa
W nowych lub sportowych modelach, gdzie producent zaleca 98, warto używać paliwa premium, aby zachować optymalną charakterystykę pracy silnika.
@daniel-darcio: facet pyta o ropę, a ty mu opowiadasz o liczbie oktanowej benzyny
W wielu współcześnie produkowanych samochodach diesel, zwłaszcza z nowymi filtrami cząstek stałych (DPF), nie ma dużej różnicy w codziennym użytkowaniu między paliwem standard a premium. Producent często dopuszcza oba, a różnice na krótkich trasach mogą być znikome.
W silnikach z problemami z osadami paliwowymi lub w starych jednostkach z gorszymi wtryskami, dodatki do paliwa premium mogą pomóc utrzymać układ
Piszesz nie na temat o który zapytano. Nie brnij. Powinieneś zakończyć pisanie w momencie gdy zorientowałeś się że OP pyta
Tylko nie bardzo rozumiem po co tak robić. Natomiast powinieneś wiedzieć sam z siebie, bez AI - kiedy lepiej przestać pisać by już się nie wygłupiać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 4034308724_24f667df83
Pobierz@Atreyu: gdybym nie napisal ze to jest z czata to bys mnie nadal edukowal xD
Sam z siebie xD tzw. wiedza objawiona zawsze spoko
@daniel-darcio: to jest ten moment kiedy powinieneś był odpuścic sobie pisanie
W teorii to paliwo ma też mniej siarki, czyli jak masz samochód z alusilem / nikasilem powinien wytrzymać dłużej
@SzubiDubiDu: jest i bialorycerz xD