Wpis z mikrobloga

Mirki czy ktoś ma mobilny internet i da się grać przez niego w gierki online jeżeli będzie podłączony z kompem przez ethernet. W moim miasteczku jest tylko jeden światłowód który nie dość że za aktywacje krzyczy 800 złotych to jeszcze opinie ma c-----e i nie wiem czy w to iść. Czy internet mobilny uciągnie csa i będę mógł normalnie pograć czy jestem w kompletnej dupie? Macie coś godnego polecenia? #internet #netia #vectra #orange #cs2
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zadelko2: Tak ciężko włączyć i sprawdzić? Bierzesz na próbę i sprawdzasz. Inaczej się nie da. Nikt Ci nie wywróży jaki masz zasięg u siebie.
  • Odpowiedz
@zadelko2 to zależy. Od tego gdzie masz nadajnik, od pogody, od pory dnia (obciążenie sieci). Ogólnie mi to wygląda na nienajlepszy pomysł.
  • Odpowiedz
@zadelko2: Przecież Ci prawdę napisałem. Mobilny nie jest przypisany do żadnej lokalizacji, więc nie da się ustalić gdzie i jak będzie działał. Jedyny sposób to wzięcie na próbę.
  • Odpowiedz
  • 1
@PodniebnyMurzyn no właśnie widziałem po ilości wpisów i ich treści, że nierówno trochę pod kopułą. Konto od 12 lat i nie nudzi się peirdolenie takich kocopolow i irytowanie innych, współczuje
  • Odpowiedz
@zadelko2 przeciez ci prawde napisal. musisz wziąć na probe a potem jak pajac chodzic z antena po calym domu zeby sprawdzić gdzie masz zasieg. mozesz sprawdzić w necie gdzie sa nadajniki i tam celowac, ale jak po drodze drzewa czy domy to problem. na infolinii ci obiecaja ze predkosc bedziesz mial super, ale w praktyce moze wyjsc wszystko.

wiec test to jedyna dobra rada. wiem bo sam przez to przechodzilem. wifi,
  • Odpowiedz
weź gościu skończ się d-----------c

@zadelko2: dobrze ci napisal, juz tak umyslowo sie odkorowaliście od normalności i zycia w realu, ze zadajecie coraz bardziej żenujące i prymitywne pytania, poziom wiedzy obecnego pokolenia jest ujemny, wszyscy czytaja internety i licza na gotowe rozwiązania, ze ktos im je poda zamiast samemu kupic starter za 5 i sie przekonać, na zasieg i predkośc połączenia masz w ciul parametrow co sie na to skladają
  • Odpowiedz
no właśnie widziałem po ilości wpisów i ich treści, że nierówno trochę pod kopułą.

@zadelko2: tez mam nierowno pod kopulą, moze chcesz mi przygadać? czy to znaczy ze lepiej komus nawrzucac niz sprawdzic jakoś polączenia?
a moze dasz jeszcze tag: elektronika, android, gry, p----------yalezatoleniwy xd
właśnie takim ludziom sie nie pomaga, masz może hulajnogę?
  • Odpowiedz
Z mobilnym to nie taka prosta spraw. Musisz sprawdzić jakie masz btsy (nadajniki) blisko. Patrz na częstotliwości. Najlepiej jak by były 4 (LTE 800, LTE 1800, LTE 2100, LTE 2600). Wtedy kupujesz modem z agregacją 4 pasm i jakoś to pójdzie. Jak będę 3 to też od biedy powinno dać radę. Gorzej będzie przy 2. A przy samy 800 to zapomnij. No i też zależy ile ludzi jest podłączonych. Bo w godzinach
  • Odpowiedz
@zadelko2: zrób sobie hotspot z telefonu w piątek wieczór to będziesz miał przedsmak. Modem wcale nie musi byc lepszy, telefony mają wyższe kategorie i agregują często więcej pasm, więc wcale nie musi przyspieszyc na modemie.
  • Odpowiedz
@zadelko2 ja mam Orange Flex sima do internetu i modem na dachu marki Nokia odu-idu, kosztował 300 zł i to była jedyna recepta na c-----y zasięg w okolicy i brak internetu po kablu, pingi w granicach 25-35 zależy od pory dnia, jednak to mobilny to nigdy stabilny nie będzie jak po kablu, modem agregacje 3 pasm lte, widziałem też w aukcjach modemy 5g z agregacją 5 pasm ale nie odbiera u
  • Odpowiedz