Wpis z mikrobloga

• 3
@Latarenko

Jak to 7 zł?

A koszty pracownika, prądu, gazu, zus, krus, fus i pochodne?

Nie wiem, ale trzeci dzień z rzędu jemy kolejną wariację kebaba w tej samej knajpie. Dziś za 50 zł. Mogło być ciut wincyj mięska w mojej porcji, ale i tak się najadłem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Krupier - @Latarenko 
 Jak to 7 zł?
 A koszty pracownika, prądu, gazu, zus, krus, fus...

źródło: 1000044949

Pobierz
  • Odpowiedz
@Krupier: w przeliczeniu na wartość nabywczą lokalnego pieniądza to jeszcze drożej niż u nas. To tak jak w Egipcie w turystycznym miejscu podczas wycieczki fakultatywnej chcieli $3.50 za małe p--o xD ja jako Polak se pomyślałem wtedy (2020 n.e.), że chyba ich p------o i nie wziąłem, ale większość brała. W porównaniu z tym co przewodnicy nam mówili ile tam się zarabia to była wręcz absurdalna z punktu widzenia lokalsa cena.
  • Odpowiedz
Nie wiem jak OP to zrobił, ale ja będąc ostatnio w Stambule spotkałem się z cenami zazwyczaj Warszawa+ w kwestii jedzenia w knajpach.
  • Odpowiedz
  • 0
@pwone to prawda, ale miejscowi i tak kupują.

3,5 $ za małe p--o to nawet dzisiaj drogo, a gdzie dopiero w 2020 to ja się dziwę tym ludziom co się rzucili.
  • Odpowiedz
  • 1
@resdf

Nie wiem jak OP to zrobił, ale ja będąc ostatnio w Stambule spotkałem się z cenami zazwyczaj Warszawa+ w kwestii jedzenia w knajpach.

Przeważnie tak jest. A jako że niemal wszędzie serwują praktycznie to samo to trzeba poszukać tańszej knajpy po prostu. Pewnie nie zawsze się to uda w zależności od miejsca noclegu czy przebywania.
  • Odpowiedz